2014. június 22., vasárnap

Fahéjas lenmag falatkák- Cini Minis házilag




Igen, bizony elkészíthető otthon is. Aszaló gép híján sütőben szárítottam. :) A receptet itt találtam. Bevallom, mikor ettem néhány csepp édesítőt tettem a tejbe, mert nekem nem lett elég édes.


Hozzávalók:
  • 2 csésze lenmag (lehet arany lenmag és barna lenmag fele-fele arányban)
  • xilit ízlés szerint
  • 1/2 csésze kókuszreszelék
  • fahéj.


Elkészítés:

A kókuszreszeléket, lenmagot kávédarálón megőröljük, majd összekeverjük a xilittel.
A lenmagot összekeverjük a kókuszreszelékkel, fahéjjal, és annyi vizet adunk hozzá, hogy masszává álljon. (Kicsit több vizet adjunk hozzá, ugyanis néhány perc alatt a lenmag nagyon sok vizet beszív magába).
A kókuszreszelék nem szükséges, viszont ez is hozzájárul a ropogósságához.
(+ dúsításként lehet még néhány egész lenmagot, szezámmagot is a masszába szórni).
A masszát elsimítjuk az aszalógép tapadásmentes lapján, majd aszalni kezdjük.
Xilit helyett használhatunk mézet is, viszont ebben az esetben kicsit rágósabb lesz, nem aszalódik teljesen ropogósra.
Aszaló hiányában simítsuk egy sütőpapírral bélelt tepsibe, kapcsoljuk be a sütőt a legalacsonyabb fokozatra, és ujjnyira nyílt ajtónál máris aszalhatjuk-száríthatjuk.
Légmentesen lezárt üvegben sokáig eláll.




8 megjegyzés:

  1. Fincsi lehet! Szeretem az ilyen házilag elkészíthető finomságokat! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem, mint írtam is, még kevés cukor hiányzott belőle, de amúgy nagyon ízlett! Köszi szépen! :)

      Törlés
  2. Nahát! Én imádom a kis szakács fahéjas falatkáit. :) Vittem is magammal a titkot.... :-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Kíváncsian várom, hogy Neked hogy ízlik?! :)

      Törlés
  3. De ötletes! Fincsi lehet, és milyen szépen úsznak a tejben :-)

    VálaszTörlés
  4. Nahát, erre nem is gondoltam volna! Szuper, kipróbálós!

    VálaszTörlés