Sokáig csak "érzésre" kevertem össze a palacsintát. Aztán egyszer csak gondoltam egyet és kipróbáltam Horváth Ilona receptjét. Persze azért kicsit módosítva. Nagyon finom. Nekem van egy kisebb méretű merőkanalam azzal szedem a tésztát. Ebből 20 db. palacsintám lesz. Persze nyilván a palacsintasütő méretétől is függ, hogy mennyi jön ki belőle. Mindig teszek alá kevés (nem egészen 1 kávéskanálnyi) olajat, minden darab előtt.
Hozzávalók:
- 40 dkg. liszt
- 3 tojás
- 2 ek. olaj
- 6 dl. tej
- csipetnyi só
- 2 dl. ásványvíz
- + olaj a sütéshez.
Elkészítés:
A tojást az olajjal és a sóval (mixerrel) összekeverjük.
Majd fokozatosan hozzáadjuk váltakozva a tejet és a lisztet. Csomómentesre keverjük.
Beleöntjük az ásványvizet, elkeverjük, majd 15- 30 percet pihentetjük.
Palacsintasütőbe kevés olajat öntünk, felforrósítjuk és beleöntünk egy merőkanál tésztát.
Nagy lángon kb. 1 percig sütjük az egyik oldalát, megfordítjuk és másik oldalát is megsütjük.
Tetszés szerinti töltelékkel töltjük.
Jó étvágyat! :)
Én is érzésre keverem, de az arányok hasonlóak és a végeredmény is. Küldenél erre párat? ;-)
VálaszTörlésPersze!! Ma épp megint készülök sütni, nyiss ablakot! :)))
TörlésAmikor érzésre kevertem ki, mindig szanaszét szakadt :-)
VálaszTörlésHorváth Ilonával viszont mindegyik példány sikerül!
Köszi Viki! :) Ez szerintem is egy tökéletes recept! :)
TörlésEzt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
VálaszTörlés