Hozzávalók:
- 8 szelet csont nélküli karaj, vagy comb, vagy csirkemell
- 1 kg. sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 cs. natúr tömlős sajt
- 1 db. húsleveskocka
- só, bors
- lapkasajt vagy tetszőlegesen sajt.
A sütéshez:
- olaj vagy zsír.
Elkészítés:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
A répát megpucoljuk, és közepesre reszeljük.
A hagymát apró kockákra vágjuk.
A húsokat lisztbe mártjuk, mindkét oldalát kicsit megkapatjuk, majd puhára sütjük. Tepsibe egymás mellé rakjuk.
A húsokat lisztbe mártjuk, mindkét oldalát kicsit megkapatjuk, majd puhára sütjük. Tepsibe egymás mellé rakjuk.
A hagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a sárgarépát, és fedő alatt puhára pároljuk. Közben belerakjuk a húsleveskockát, és ha szükséges, sózzuk. Amikor a répa megpuhul, beleaprítjuk a petrezselymet és a tömlős sajtot is, és jól beledolgozzuk.
Az elkészült répával betakarjuk a hússzeleteket és egy lapkasajtot teszünk a tetejére. Sütőben addig sütjük, amíg a sajt ráolvad.
Az elkészült répával betakarjuk a hússzeleteket és egy lapkasajtot teszünk a tetejére. Sütőben addig sütjük, amíg a sajt ráolvad.
Disznóhússal készítettem, és zsírral. Bár recept szerint nem kell a répához víz, én öntöttem kb. 1 dl. vizet a répához, mert nekem nem engedett elég vizet. A tepsit kicsit kizsíroztam. Trappista sajtot használtam
Hmmm, nem is kételkedem benne, hogy finom! S milyen szép aranyszíne van!
VálaszTörlésNagyon jól hangzik, különleges recept és biztosan nagyon finom is! :)
VálaszTörlésHmmm... engem már a hozzávalók is meggyőztek, de azért végigolvastam a receptet is. :) Finom lehet, szeretem az ilyen ételeket.
VálaszTörlésKöszönöm szépen a hozzászólásaitokat! Nekünk nagyon ízlett! :)
VálaszTörlés