2013. december 18., szerda

Natúr szelet sárgarépa takaróval




Nagyon finom! A receptet a NoSaltyn találtam. 





Hozzávalók:
  • 8 szelet csont nélküli karaj, vagy comb, vagy csirkemell
  • 1 kg. sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 cs. natúr tömlős sajt
  • 1 db. húsleveskocka
  •  só, bors
  • lapkasajt vagy tetszőlegesen sajt.

A sütéshez:

  • olaj vagy zsír.


Elkészítés: 

A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
A répát megpucoljuk, és közepesre reszeljük.
A hagymát apró kockákra vágjuk.
A húsokat lisztbe mártjuk, mindkét oldalát kicsit megkapatjuk, majd puhára sütjük. Tepsibe egymás mellé rakjuk.
A hagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a sárgarépát, és fedő alatt puhára pároljuk. Közben belerakjuk a húsleveskockát, és ha szükséges, sózzuk. Amikor a répa megpuhul, beleaprítjuk a petrezselymet és a tömlős sajtot is, és jól beledolgozzuk.
Az elkészült répával betakarjuk a hússzeleteket és egy lapkasajtot teszünk a tetejére. Sütőben addig sütjük, amíg a sajt ráolvad.
Disznóhússal készítettem, és zsírral. Bár recept szerint nem kell a répához víz, én öntöttem kb. 1 dl. vizet a répához, mert nekem nem engedett elég vizet. A tepsit kicsit kizsíroztam. Trappista sajtot használtam
Petrezselymes krumplival tálaltam.




Jó étvágyat! :)

4 megjegyzés:

  1. Hmmm, nem is kételkedem benne, hogy finom! S milyen szép aranyszíne van!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól hangzik, különleges recept és biztosan nagyon finom is! :)

    VálaszTörlés
  3. Hmmm... engem már a hozzávalók is meggyőztek, de azért végigolvastam a receptet is. :) Finom lehet, szeretem az ilyen ételeket.

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm szépen a hozzászólásaitokat! Nekünk nagyon ízlett! :)

    VálaszTörlés