A recept forrása az egyik régebbi gasztro újságom. A tepsi mérete: 20x30 cm-es.
Hozzávalók:
- 20 dkg. étcsokoládé
- 20 dkg. kristálycukor
- 15 dkg. margarin/ vaj
- 13 dkg. liszt
- 3 nagy tojás
- 3 cm- es friss gyömbér vagy 1 csapott tk. őrölt gyömbér
- porcukor a szóráshoz.
Elkészítés:
A sütőt 170 C fokra előmelegítjük.
Vízgőz felett folyamatosan kevergetve megolvasztjuk a csokoládét a margarinnal együtt.
Hozzáadjuk a cukrot és addig kevergetjük amíg elolvad.
Hozzászitáljuk a lisztet, majd egyenként elkeverjük benne a tojásokat, végül beledolgozzuk a reszelt gyömbért vagy gyömbérport.
Kivajazott, lisztezett tepsiben 20 perc alatt készre sütjük, még enyhén remegős legyen a teteje.
Hagyjuk kihűlni, majd egy éjszakán át hagyjuk állni, így szaftos és szeletelhető marad.
Felkockázzuk, porcukorral kicsit megszórjuk, kínáljuk.
Sütőpapírt használtam a tepsibe, és reggel sütöttem, délután már szeleteltem. :)
Gyömbérrel még éppen nem próbáltam, tetszik az ötlet!! :)
VálaszTörlésNekünk nagyon ízlett, érdemes volt kipróbálni. :)
TörlésFincsi lehet a gyömbéres ízesítéssel, nagyon guszta szeletek! :)
VálaszTörlésKöszi Hankka, finom volt! :)
TörlésOlyan igazi, félig sült brownie, nagyon szeretjük! Bár gyömbérrel még nem ízesítettem. De miért is ne?
VálaszTörlésSzáraznak éppen nem volt mondható! :))) Ugye? Én is így voltam vele, miért ne, kipróbálom...nem bántam meg. Köszi, hogy itt jártál!
TörlésGyömbérrel még nem ízesítettem, de jó ötlet! :)
VálaszTörlésPróbáld ki, fincsi!! Köszi, hogy itt jártál! :)
Törlés