Már van egy Lekváros bukta recept, és egy ami a Buktatorta névre hallgat a blogomon. Azért teszem ezt is fel, mert ennek a tésztája kissé eltér azoktól de ez is nagyon finom. Horváth Ilona recept.
Házi szilvalekvárral töltöttem.
Hozzávalók:
- 50 dkg. liszt
- 2 dkg. élesztő
- 2 tojás sárgája
- 3 dl. tej
- 6 dkg. zsír
- 4 dkg. fruktóz
- csipetnyi só
- 1 tk. cukor
- 25 dkg. (szilva)lekvár.
Elkészítés:
1 dl. langyos tejjel, 1 tk. cukorral az élesztővel és 3 ek. liszttel kovászt készítünk.
Amikor a kovász elkészült dagasztógéppel bedagasztjuk a tésztát hólyagosra és legvégén hozzáöntjük az olvasztott zsírt amivel szintén jól eldolgozzuk.
Langyos helyen duplájára kelesztjük, kb. 1 óra alatt.
Lisztezett deszkára kiborítjuk, gyengén átgyúrjuk, 1/2- 1 cm. vastagra kinyújtjuk, 8- 10 cm-es négyszögekre vágjuk. Közepébe lekvárt teszünk és összecsavarjuk.
Sütőpapíros, vagy zsírozott tepsibe szorosan egymás mellé helyezzük, tetejét zsírral megkenjük, ismét kelesztjük 30 percig.
180 C fokos előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Sütés után deszkára kiborítjuk, de csak tálaláskor szedjük szét a buktákat.
Tetejét porcukorral meghintjük.
Jó étvágyat! :)
és akinek nincs dagasztógépe,az hogyan készítse el? :(
VálaszTörlésA két kezével. :) Szép hétvégét, kedves Névtelen.
TörlésNagyon guszták! Imádom a házi szilvalekváros sütiket, én is tegnap sütöttem lekváros kiflit még ma délután tüntettem el a maradékát. Ettől függetlenül biztos hogy ebből is megtudnék enni na jó , csak egy darabkát most! Horváth Ilona szakácskönyvét nagyon szeretem mondhatni vele kezdtem a kezdő háziasszonyi konyhai ténykedésemet!:-))
VálaszTörlésKöszönöm kedves Éva! :) Hmmmm, a lekváros kifli is jól hangzik. :)
TörlésImádom, a legjobban pont szilvalekvárral töltve szeretem, nagyon guszták! :)
VálaszTörlésMilyen érdekes, én régebben nem igazán szerettem, mert úgy emlékeztem gyerekkoromból, hogy savanyú, és nagyon sűrű, darabos. Amit készítettem, az nem lett egyik sem, így most már szeretem. :D Köszi Hankka! :)
TörlésImádok mindenféle buktát, a szilvalekvárért pedig egyenesen "odavagyok". :) (Anyukám mennyei szilvalekvárt főz minden ősz elején, imádom a sütikben.) :P
VálaszTörlésCsodásan néznek ki a buktáid, szívesen eszegetnék belőle...
Szívesen adnék is belőle! :) Én tavaly készítettem először szilvalekvárt. Nem bántam meg, nagyon finom lett. :)
TörlésNagyon finomnak néz ki :)
VálaszTörlésKöszi, finom volt. :)
Törlés