A receptet Hankka blogjáról hoztam. Az eredetit nála olvashatjátok, nálam kicsit módosultak a mennyiségek. :) Gyors, és nagyon finom! Köszönöm a receptet Hankka!! :)
Hozzávalók:
- 70 dkg. csirkemell
- 6- 6 púpozott ek. liszt és zsemlemorzsa
- 2- 3 tojás
- kevés zsír
- 3 gerezd fokhagyma
- 5 dl. főzőtejszín
- 20 dkg. trappista sajt
- só, bors.
Elkészítés:
A csirkemellet felszeleteljük, majd a szeleteket sózzuk, borsozzuk.
A lisztet és a zsemlemorzsát fele-fele arányban összekeverjük, majd a szeleteket először a lisztes morzsába, majd tojásba, végül ismét lisztes morzsába panírozzuk.
Egy közepes tepsit kikenünk zsírral, majd belefektetjük a panírozott hússzeleteket.
Leöntjük a tejszínnel, és megszórjuk a tisztított, zúzott fokhagymagerezdekkel.
Előmelegített, forró 200 C fokos sütőbe tesszük, fél órán át sütjük.
A sajtot lereszeljük, megszórjuk vele a hússzeleteket, majd a sütőbe visszatéve annyi ideig sütjük még, amíg szép színe lesz.
Nekem kicsit vastag maradt a hús, valóban érdemes egy kicsit kiklopfolni. :)
Jó étvágyat! :)
Csilla, nagyon szívesen, örülök, hogy nektek is ízlett! :) Nagyon jól néz ki nálad, azzal a tányérral el is fogadnám! :)
VálaszTörlésNagyon finom volt! Köszi! :)
TörlésHuh, de finom lehet. Azt a tányérkát én is elfogadnám!!
VálaszTörlésÉrdemes kipróbálni! Nagyon finom. :)
TörlésNagyon jól néz ki, hasonlót már készítettem, mindig nagy sikere van:) Nálunk különben is a csirkemell a legkelendőbb, nehéz változatosan elkészíteni.
VálaszTörlésKöszi! Na igen, a gyerekek, meg én is inkább a csirkemellet szeretjük. ) Ha kérdezném akkor természetesen a rántott változatot kérnék folyton. :)
TörlésNagyon jól néz ki! Már készítettem hasonlót, de közel sem sikerült ilyen ínycsiklandóra!
VálaszTörlésKöszi! Naaa, ezt kétlem! Biztos, hogy nagyon finom lett a Tiéd is! :)
Törlés