- 60 dkg. csirkemell
- 1 db. közepes répa
- 1 db. közepes alma
- 1 db. közepes hagyma
- 2 ek. olaj
- 1 ek. ketchup
- 1 húsleveskocka
- curry, só
- 5 dl. víz
- 1 ek. liszt
- 3 ek. tejszín.
Elkészítés:
A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk. Megmossuk, a vizet lecsöpögtetjük róla.
A húst megsózzuk, 1 kk. curryporral meghintjük, és az olajban előpirítjuk, majd félretesszük.
Késes robotgépben aprítjuk a répát, a hagymát és az almát.
Az olajban világosra pirítjuk őket.
Hozzáadjuk a ketchupot, a vizet és a húsleveskockát. Ízesítjük 3 kk. curryporral és néhány percig főzzük.
Visszatesszük bele a csirkemellet és kb. 15 percig pároljuk.
Ha a hús megpárolódott, a lisztből és tejszínből habarást készítünk, néhány evőkanálnyit kiveszünk a forró szószból, jól elkeverjük vele, és hozzáöntjük, majd összeforraljuk.
Rizzsel tálaljuk. Jó étvágyat! :)
Nagyon finom, ízletes ebéd!:)
VálaszTörlésKöszönjük! Igazán ízlett mindenkinek. :)
TörlésNagyon guszta, azt hiszem a héten ki is próbálom! :)
VálaszTörlésKíváncsian várom a véleményed. Nekünk nagyon ízlett. :)
TörlésNyami. nagyon szeretem a currys csirket. Nem is tunik olyan bonyorultnak. En eddig azt hittem hogy nagyon kulonleges hozzavalok kellenek hozza. Mindekepp kiprobalom majd :)
VálaszTörlésEgyáltalán nem volt bonyolult. :) Nem tudom, hogy ez "igazi" currys csirke-e, de nekünk nagyon ízlett A receptet az egyik szakácskönyvemből vettem. Örülök, ha tetszik. :)
TörlésErre én is sort fogok keríteni! Fiacskámtól piros pontot kapok érte:-)
VálaszTörlésKöszi Gerdi! Remélem úgy lesz, és megkapod érte a pontot. :)))
TörlésEz nagyon jó, az almás, répás sűrűje, irtó jól hangzik!!!
VálaszTörlésCurry port mindig teszek a színe miatt a rizsbe, de most ki fogom ezt is próbálni! :)
Kicsit vonakodva készítettem el pont ez miatt, de valóban nagyon finom lett. Jó párosítás! :)
TörlésDe klassz ez a recept is! Vittem. :-))
VálaszTörlésÖrülök! :))
Törlés