2013. február 12., kedd

Csokoládékrémes szelet gabonagolyókkal




Nagyon gyors, ronda, de finom sütemény. :) A golyóból kevesebbet is lehet rászórni nyugodtan, de ez csak az én véleményem. Így utólag, az újságban lévő képen sincs szerintem annyi... Forrás: Nők lapja konyha.


Hozzávalók:
  • 10 dkg. cukor
  • 3 tojás
  • 10 dkg. liszt
  • 10 dkg. étcsokoládé
  • 8 dkg. margarin
  • 1 dl. tejszín
  • 10 dkg. gabonagolyó



Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 C fokra.
A cukrot és az egész tojásokat keverjük habosra, amíg kifehéredik. Szitáljuk hozzá a lisztet, majd habverővel keverjük el.
Béleljünk ki egy 20x30 cm-es tepsit sütőpapírral és süssük készre a piskóta alapot 15 perc alatt. Tűpróba!
Hűtsük ki.
Közben vízfürdő felett olvasszuk meg a margarint és a csokoládét, majd adjuk hozzá a kemény habbá vert tejszínt.
Kenjük a csokikrémet a kihűlt piskótára, majd szórjuk rá a gabonagolyót, enyhén nyomkodjuk bele.
Tegyük hűtőbe a krém szilárdulásáig, majd szeleteljük.




7 megjegyzés:

  1. Csak ne utálnám ezeket a golyókat annyira! A baj az, hogy Nagyfiú meg nagyon szereti, így még alapanyag is van, hozzá. Lehet megsütni! ;-))

    VálaszTörlés
  2. Nekem nagyon tetszik ez a süti - főleg mert csokis. :D

    VálaszTörlés
  3. Nagyon fincsi lehet! Imádnák a gyerkőceim :)

    VálaszTörlés
  4. Milyen érdekes és mutatós sütike, a gyerekek nagy kedvence lehet! :)

    VálaszTörlés
  5. Nem csak a gyerek, még én is megenném, már érzem a krém fölött a ropogós gabonagolyókat!

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm Lányok!! :)
    Nálunk is csak azért készült, mert volt itthon hozzá golyó! :D Mindig van, fiam már leszokott róla, de lánykám még eszi néha reggelire...

    VálaszTörlés