Ezt a finomságot már egy hete elkészítettem, de csak most értem rá a közzétételére.
Barbinál leltem rá, azonnal megtetszett. Köszi a receptet Barbi!! Imádjuk! :)))
Nálam kis só is került a tésztába.
Hozzávalók:
A tésztához, 4 kis rúdhoz:
- 50 dkg. liszt
- 25 dkg. puha margarin
- 17,5 dkg. tejföl
- csipet só
A töltelékhez:
- 25 dkg. darált mák
- 3 evőkanál lekvár (lehet szilva, barack, eper stb.)
- 1 ek. méz
- 3 ek. xilit
- annyi tej, hogy sűrű kenhető masszát kapjunk, fontos hogy ne folyjon (nálam 3 ek.)
A lekenéshez:
- 1 tojássárgája.
Elkészítés:
A vajat a liszttel elmorzsoljuk, majd a tejföllel összegyúrjuk.
Fél órára tegyük hűtőbe, de nem muszáj.
A töltelékhez valókat a tej kivételével összekeverjük és, ha úgy érezzük, hogy száraz akkor tehetünk bele pici tejet, hogy kenhető legyen. Arra vigyázzunk, hogy kis adagonként adjuk hozzá a tejet. Ha mégis túl hígra sikerül, akkor darált háztartási keksszel korrigálhatjuk a hibát.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tésztát 4 részre osztjuk, a darabokat egyesével kinyújtjuk és megtöltjük a mákkal majd feltekerjük.
Sütőpapíros tepsire tesszük a rudakat, és lekenjük tojássárgával.
Kb. 30 perc alatt megsül, ne várjuk, hogy nagyon piros legyen a teteje, mert igazán nem pirul meg, viszont könnyen kiszáríthatjuk.
Bőven szórjuk meg porcukorral.
Nagyon guszta lett nálad is, én is kinéztem magamnak Barbinál! :) Nagyon jó kis receptnek tűnik, biztosan elkészítjük még jópáran! :)
VálaszTörlésKöszi! Szerintem is el fog másnál is készülni. :) Aztán képzeld, ahogy készítettem kiderült, hogy ezt a tésztát már sütöttem, ugyanígy mákosan. :)))
TörlésHú de szép lett, annyira örülök, hogy ízlett!!! Én pedig a lekváros mákosodat viszem mert annyira megtetszett!!! :)
VálaszTörlés