2012. november 4., vasárnap

Mézes- joghurtos zsemle




A receptet Citromhab blogjáról hoztam. Puha, finom, gyönyörű szép zsemle sikeredett a recept alapján.


Hozzávalók:
  • 60 dkg. liszt 
  • 3 dkg. élesztő 
  • 5 dkg. olvasztott méz 
  • 1 dkg. só 
  • 6 dkg. vaj 
  • 12 dkg. joghurt 
  • 2-2,2 dl. tej (nekem elég volt a 2 dl.).


Elkészítés:

Az élesztőt kevés langyos tejben, pici cukorral felfuttatjuk.
A többi hozzávalót kelesztőtálba mérjük, hozzáadjuk a megkelt élesztőt és a tejjel nem túl kemény tésztát dagasztunk.
Langyos helyen duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát gyúródeszkára borítjuk és 12 egyenlő részre osztjuk.
Zsömléket formázunk és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.
A tepsiben még 30 percet kelesztjük és 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
(Egy üres tepsit tegyünk a sütő aljába, hogy a méz miatt ne égjen meg az alja).
Ha megsültek, még forrón megkenjük a tetejüket olvasztott vajjal.








Jó étvágyat! :)

8 megjegyzés:

  1. Tényleg gyönyörűek, igazán puhák, finomak lehetnek! :)

    VálaszTörlés
  2. Olyan harapni valóan finomak ezek a zsömlék. Hűűűűű , de megkóstolnám :D

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól néznek ki,szinte beleharapna az ember.....jó kis mézzel fogyasztva:)) A képek nagyon guszták!!!

    VálaszTörlés
  4. Finom lehet :) Olyan guszták!!

    VálaszTörlés
  5. Tényleg gyönyörűségesek lettek:-)

    VálaszTörlés
  6. Hát ezek mesések! Ki kell próbálnom! Köszi az ötletet! :-))

    VálaszTörlés
  7. Teller-cake!
    Köszönöm! :)

    Hankka!
    Köszi! Nagyon finomak voltak. :)

    Judit Nagy!
    Köszi! :)

    Tücsi!
    Köszi szépen! :)

    Vikvi!
    Köszi! Nagyon fincsik voltak! :)

    Citromhab!
    Köszönöm a receptet! :)

    Gionetta!
    Nincs mit! Én köszönöm! :)

    VálaszTörlés