A receptet Citromhab blogjáról hoztam. Puha, finom, gyönyörű szép zsemle sikeredett a recept alapján.
Hozzávalók:
- 60 dkg. liszt
- 3 dkg. élesztő
- 5 dkg. olvasztott méz
- 1 dkg. só
- 6 dkg. vaj
- 12 dkg. joghurt
- 2-2,2 dl. tej (nekem elég volt a 2 dl.).
Elkészítés:
Az élesztőt kevés langyos tejben, pici cukorral felfuttatjuk.
A
többi hozzávalót kelesztőtálba mérjük, hozzáadjuk a megkelt élesztőt és
a tejjel nem túl kemény tésztát dagasztunk.
Langyos helyen duplájára
kelesztjük.
A megkelt tésztát gyúródeszkára borítjuk és 12 egyenlő részre osztjuk.
Zsömléket
formázunk és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.
A tepsiben még
30 percet kelesztjük és 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
(Egy üres tepsit tegyünk a sütő aljába, hogy a méz miatt ne égjen meg az alja).
Ha megsültek, még forrón megkenjük a tetejüket olvasztott vajjal.
Jó étvágyat! :)
Nagyon szépségesek...:-P
VálaszTörlésTényleg gyönyörűek, igazán puhák, finomak lehetnek! :)
VálaszTörlésOlyan harapni valóan finomak ezek a zsömlék. Hűűűűű , de megkóstolnám :D
VálaszTörlésNagyon jól néznek ki,szinte beleharapna az ember.....jó kis mézzel fogyasztva:)) A képek nagyon guszták!!!
VálaszTörlésFinom lehet :) Olyan guszták!!
VálaszTörlésTényleg gyönyörűségesek lettek:-)
VálaszTörlésHát ezek mesések! Ki kell próbálnom! Köszi az ötletet! :-))
VálaszTörlésTeller-cake!
VálaszTörlésKöszönöm! :)
Hankka!
Köszi! Nagyon finomak voltak. :)
Judit Nagy!
Köszi! :)
Tücsi!
Köszi szépen! :)
Vikvi!
Köszi! Nagyon fincsik voltak! :)
Citromhab!
Köszönöm a receptet! :)
Gionetta!
Nincs mit! Én köszönöm! :)