Ismét egy Váncza receptet hoztam. Másfél tepsinyi perecet készítettem, azután átváltottam virág formájú kiszúróra. Azzal sokkal haladósabb volt. :) A recept szokás szerint remek, és nagyon- nagyon finom a süti.
Hozzávalók:
- 25 dkg. liszt
- 10 dkg. xilit (cukor)
- 1/2 cs. sütőpor
- 15 dkg. margarin
- 1 tojás
- 8 dkg. héjazott őrölt mandula
- 1/2 cs. vaníliás cukor
- + a forgatáshoz vaníliás porcukor.
Elkészítés:
A lisztet a cukorral, a sütőporral, a margarinnal, a tojással, az őrölt mandulával és a vaníliás cukorral összegyúrjuk.
Vékony rudacskákat sodrunk a tésztából és kis pereceket formálunk belőlük. (Vagy ahogy én tettem: a tésztát vékonyra kinyújtottam, és perec kiszúrót használtam).
Sütőpapíros tepsibe tesszük, majd előmelegített 190 C fokos sütőbe világosra sütjük, kb. 10-12 perc alatt.
A megsült pereceket vaníliás porcukorba forgatjuk.
De jól néznek ki! Bár az én fejemben a perec forma összeforrt a sajttal, de azért így is tennék egy próbát! ;-)
VálaszTörlésEzt ismerem, fincsi :) Nem is értem, miért nem veszem már újból elő ezt a Váncza könyvet..
VálaszTörlésA perec eddig nálam is sós süti volt, de miért ne lehetne édes tésztából is perecet sütni! :) Azért ezzel a mandulás tésztával nagyon finom lehet! :)
VálaszTörlésTeller -cake!
VálaszTörlésTudom, nekem is. :) De! Megért kipróbálni így is! :)
Márti!
:) Elő azzal a könyvvel! :)
Hankka!
Nagyon finom omlós, mégis ropogós, szóval nagyon finom kekszecske. :)
Nagyon szépek lettek:))
VálaszTörlésKöszönöm! :)
Törlés