2013. április 15., hétfő

Vaníliásperecek




Ismét egy Váncza receptet hoztam. Másfél tepsinyi perecet készítettem, azután átváltottam virág formájú kiszúróra. Azzal sokkal haladósabb volt. :) A recept szokás szerint remek, és nagyon- nagyon finom a süti.





Hozzávalók:

  • 25 dkg. liszt
  • 10 dkg. xilit (cukor)
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 15 dkg. margarin
  • 1 tojás
  • 8 dkg. héjazott őrölt mandula
  • 1/2 cs. vaníliás cukor
  • + a forgatáshoz vaníliás porcukor.


Elkészítés: 

A lisztet a cukorral, a sütőporral, a margarinnal, a tojással, az őrölt mandulával és a vaníliás cukorral összegyúrjuk.
Vékony rudacskákat sodrunk a tésztából és kis pereceket formálunk belőlük. (Vagy ahogy én tettem: a tésztát vékonyra kinyújtottam, és perec kiszúrót használtam).
Sütőpapíros tepsibe tesszük, majd előmelegített 190 C fokos sütőbe világosra sütjük, kb. 10-12 perc alatt.
A megsült pereceket vaníliás porcukorba forgatjuk.






6 megjegyzés:

  1. De jól néznek ki! Bár az én fejemben a perec forma összeforrt a sajttal, de azért így is tennék egy próbát! ;-)

    VálaszTörlés
  2. Ezt ismerem, fincsi :) Nem is értem, miért nem veszem már újból elő ezt a Váncza könyvet..

    VálaszTörlés
  3. A perec eddig nálam is sós süti volt, de miért ne lehetne édes tésztából is perecet sütni! :) Azért ezzel a mandulás tésztával nagyon finom lehet! :)

    VálaszTörlés
  4. Teller -cake!
    Tudom, nekem is. :) De! Megért kipróbálni így is! :)

    Márti!
    :) Elő azzal a könyvvel! :)

    Hankka!
    Nagyon finom omlós, mégis ropogós, szóval nagyon finom kekszecske. :)

    VálaszTörlés