Tegnap esti vacsoránk volt rántott karfiol, ez a gomba, és sült krumpli.
Nálunk a gomba kizárólag rántva kerül az asztalra. Most egy kicsit másként, de azért rántva, ajánlom, nagyon finom.
A recept Alíz oldaláról való, köszi!
Nagyon előnyös, hogy előre kisüthető a gomba, és tálalás előtt kell csak rásütni a tölteléket, így megoldódik, a hogyan tartsuk melegen a rántott gombát. :)))
Hozzávalók:
- 50 dkg. nagyobb méretű gomba
- 10-15 dkg. reszelt sajt
- 2 ek. tejföl
- só, bors, petrezselyem
A panírozáshoz:
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- só.
Elkészítés:
A gombát megpucoljuk, szárát kiszedjük, megmossuk bepanírozzuk.
Mielőtt a lisztben megforgatjuk ajánlatos kicsit benedvesíteni, hogy tapadjon rá a liszt. Felvert, kicsit erősebben sózott tojásban és zsemlemorzsában panírozzuk.
Bő, közepesen forró olajban megsütjük. (A szárát is bepanírozhatjuk és azt is megsüthetjük.)
A sajtot lereszeljük, összekeverjük a tejföllel, a sóval, a borssal és az apróra vágott petrezselyemmel. Ha maradt tojás a panírozásból, akkor egy keveset abból is hozzákeverünk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a gombafejeket, majd mindegyik üregébe sajtos keveréket töltünk. (Ha sűrűbb a massza, gombócokat formázunk, ha lazább és tojást is keverünk hozzá, akkor kanállal tegyünk halmokat a kalapokba).
Tálalás előtt 10 perccel az előmelegített 200 C fokos sütőbe, tesszük és addig sütjük, míg a sajt vagy ráolvad, vagy kicsit megpirul.
Jó étvágyat! :)
Eddig még nem készítettem sajttal töltött rántott gombát... de biztos nagyon fincsi. Most nagyon szívesen megkóstolnám! :)
VálaszTörlésNagyon guszta és finom lehet sajttal töltve a gomba !
VálaszTörlésNagyon jól néznek ki, finom lehet!
VálaszTörléskérek szépen. na jó, nem most, most dugig ettem magam szilvásgombóccal.
VálaszTörlésRégebben sokszor készítettem juhtúróval töltött gombát, de ez is nagyon jól néz ki:)A rántott karfiolt is imádom:)
VálaszTörlésGabriella, Éva, Katalin!
VálaszTörlésKöszönöm! Valóban finom! :)
4Gyerek!
Cseréljünk, én adok ilyet, Te adsz gombóóóócot! :)))
Trollanyu!
Köszi! Túróval még nem ettem, de finom lehet! :)
A címet olvasva azt gondoltam, hogy először megtöltötted sajttal és úgy van kirántva a gomba. De ez így sokkal jobb. Így biztos nem folyik ki a sajt a gombából. Imádom a gombát, így még nem készítettem, ki fogom próbálni!! Köszi! :)
VálaszTörlésSzivesen! :) Úgy is jó lehet, na majd legközelebb úgy rántom. :))) Amelyiknek nagy kalapja van, abból egy csepp sem folyt ki, a kisebbek közül 1-2- ből igen, de a kifolyt sajt is megehető volt. :)))
TörlésMajdnem kimaradt nálam ez a finomság- ha nincs kedvünk begyújtani a sütőt, talán ráolvasztani a mikróban is lehet. Majd ki is próbálom, szeretem a rántott gombát és a sajtokat is!
VálaszTörlésHúúú, ez nagyon jó ötlet! :)))
Törlés