Ahogy én szoktam készíteni.
Hozzávalók:
- 50 dkg. csirkemáj
- 25 dkg. szeletelt bacon szalonna
- só, majoránna, bors.
Elkészítés:
A májat megtisztítom, megmosom, feldarabolom, ha nagyok, legalább negyedelem, befűszerezem, és a baconszeletekbe betekerem.
Tepsibe teszem, amit előtte kevés olajjal, vagy zsírral kikenek.
Fóliával letakarom, 190 C fokon 15-20 percig sütöm, majd leveszem róla a fóliát és addig pirítom amíg a szalonna meg nem pirul.
Bármilyen körettel vagy salátával nagyon finom!
Hidegen és melegen is fogyasztható.
Jó étvágyat! :)
Guszta! Nem szoktam fűszerezni, csak simán tekerem a baconbe, de biztosan finom majoránnával is, ki fogom próbálni! :)
VálaszTörlésKöszi! csak simán is jó. Úgy is készítettem már. :)))
TörlésGuszta és finom, én is szoktam késziteni a májat bacon-ben tekerve, fogpiszkálóval bele szurva, ugy szoktam szervirozni...de kis előételnek, koktéllal, a vendégeknek, vacsora előtt.
VálaszTörlésMindenféle képpen, finom...nem lehet megállni egy-két darbkát enni, az biztos, hogy legalább fél tucatot meg ennék ebböl a finomságbol:DDD
Na, igen, olyankor elkél hozzá egy kis fogpiszkáló beleszúrva, de magunknak jó ez így is, nagyon finom. :)
TörlésGuszta, nagyon fincsi lehet!
VálaszTörlésAz így elkészített csirkemájat imádom. Nagyon régen nem sütöttem.:))
VálaszTörlésEzt a fajta elkészítést imádjuk mi is!! Tényleg! Milyen rég csináltam, bár Esztim az egyedüli aki utálja a májat! :(
VálaszTörlésMi is szeretjük az így elkészített ételt.
VálaszTörlésKatalin!
VálaszTörlésKöszönöm! :)
Tücsi!
Akkor itt az idő. :))) Isteni finom tud lenni.
Barbi!
Gyakran én se készítem, az én lányom is fújolta, de akkor most nem evett, ennyi... :)))
Roza!
Köszi, és ez belefér a diétába is. :) Szerintem akárki- akármit mond is , a májat kell enni. :)
Ezt Mi is imádjuk, csak ritkán van napirenden nálunk... talán, mert mindig elfeledkezem róla. Kösz', hogy eszembe juttattad! :)
VálaszTörlésSzívesen! :) Van az úgy, hogy megfeledkezünk ételekről, és csak akkor jut eszünkbe, ha látjuk valahol. :)))
TörlésÉn ezt ugy tanultam Veronában , hogy a bacon alá még 1 friss zsája levelet is beletekernek és a tepsibe amikor le van fektetve a májacska egy kis száraz pezsgővel v borral meglocsolják és úgy sütik .mennyei
VálaszTörlés