A hét közepén készült, Levendulalány oldalán találtam rá a receptre.
Köszi a receptet, ugyan nálunk megosztotta a családot (persze nem is vártam mást! :))), de szerintem nagyon finom. :)
Hozzávalók:
- 4 nagy(bio) mandarin (vagy ha csak kicsik, akkor 8-10)
- 25 dkg. darált mandula
- 22 dkg. porcukor(nálam 9 dkg. cukor+ 10 dkg. fruktóz)
- 2 tk. sütőpor
- 6 tojás.
Elkészítés:
A mandarinokat mosogatószeres szivaccsal nagyon gondosan átsúroljuk, és többször leöblítjük.
Betesszük őket egy fazék vízbe, felforraljuk, majd a hőt közepes erősségre állítjuk fedőt teszünk rá, és csendes forrásban tartva, a mandarinokat 2 órán keresztül főzzük.
Ezután szűrőbe tesszük a mandarinokat, és egy késsel nagyobb darabokra vagdaljuk. Hagyjuk langyosra hűlni, majd egy kanállal alaposan nyomogassuk ki belőlük a vizet, egyúttal tördeljük is össze, kis darabokra.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A darált mandulát, a porcukrot, a sütőport keverjük össze, tegyük hozzá a mandarint, valamint a 6 tojást.
A mandarinokat mosogatószeres szivaccsal nagyon gondosan átsúroljuk, és többször leöblítjük.
Betesszük őket egy fazék vízbe, felforraljuk, majd a hőt közepes erősségre állítjuk fedőt teszünk rá, és csendes forrásban tartva, a mandarinokat 2 órán keresztül főzzük.
Ezután szűrőbe tesszük a mandarinokat, és egy késsel nagyobb darabokra vagdaljuk. Hagyjuk langyosra hűlni, majd egy kanállal alaposan nyomogassuk ki belőlük a vizet, egyúttal tördeljük is össze, kis darabokra.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A darált mandulát, a porcukrot, a sütőport keverjük össze, tegyük hozzá a mandarint, valamint a 6 tojást.
Látom, Te is kedveled Nigellát! Én nem szeretem a töltetlen süteményeket, a sok-sok krémmel töltött az IGAZI, de Nigella elérte nálam, hogy ilyet is süssek és meg is kostóljam és szeressem (sajna a kilóimnak nem tesz jót!).Nagyon finom lehet!Gratulálok, a képhez is, irigylem azokat, akik a kisujjukból kirázzák, hogyan kell jó képet készíteni, én hiába görcsölök, nem megy.
VálaszTörlésKöszi, de azt hiszem túlzol a fényképezéssel kapcsolatban. :) A sütikre visszatérve, egyetértünk, a sok- sok krémmel töltött az igazi!!! :DDD Egyébként ez nem száraz, sőt! :)
TörlésEzzel a sütivel már én is szemeztem, talán a NoSaltyn láttam. Nagyon szép lett! Lassan nekem is el kéne készítenem. :)
VálaszTörlésKöszi, majd várom a véleményed róla. :)))
TörlésNagyon szép, nekem biztos ízlene:) Nagyon jó a nyarat idéző terítő is.
VálaszTörlésKöszi! :)
TörlésEzt én is elkészítettem már, tényleg finom. Jól néz ki!
VálaszTörlésKöszönöm, ugye?, de hiába mondtam a család felének. :)))
TörlésNagyon guszta lett! :)
VálaszTörlésKöszi! :)
TörlésHát nem egy kevés időt vesz igénybe, de biztosan nagyon finom.:)
VálaszTörlésÉn Nigella minden ételét-sütijét amit csinál, imádom:))
Nem egy összedobálós, de csak amíg megfől a mandarin, utána már, hipp- hopp kész! :DDD Már én is sütöttem- főztem tőle, még eddig minden finom volt. :)
VálaszTörlésSzia Csilla ! Jaj, de régen jártam erre feléd... Szétnéztem, nagyon sok finomságot gyártottál. :)
VálaszTörlésEz a mandarintorta mennyei lehet. Szeretem Nigella receptjeit, csak a cukrot szoktam bennük kevesebbre venni. :)
Szia! :) Lényeg, hogy jöttél. No, én most nem vettem kevesebbre benne az édeset, csak más összetételben. :)
TörlésCsilla-én is szeretem a Nigella receptjeit. A mandarintorta nagyon szépen néz ki, és finom lehet!
VálaszTörlésItt van egy narancstorta recept, egy Dominican Republic blog társamnál, kattints rá, neki ez a szakmája, torta diszitő, és sütő!
http://mariscakes.blogspot.com/2012/01/bizcocho-de-mandarina.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&
:) Köszönöm, szerintem nagyon finom volt! Köszi a linket. :)
VálaszTörlés