2015. április 8., szerda

Brokkolival töltött csirkemell




A receptet a Nosaltyról hoztam. Nagyon finom!



Hozzávalók:
  • 6 szelet csirkemell
  • 25 dkg. brokkoli rózsa (12 db.)

A panírozáshoz:
  • liszt 
  • tojás
  • zsemlemorzsa

A besamel mártáshoz:
  • 5 dkg. vaj/margarin
  • 3 ek. liszt
  • 2,5 dl. tej
  • őrölt fehérbors
  • 1 ek. tejföl 
  • 5 dkg. reszelt sajt.


Elkészítés: 

Először a besamel mártást készítjük el.
A tejet felforraljuk, és félretesszük. A vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön megpirítjuk.
A forró tejet állandó keverés mellett apránként hozzáöntjük.
Amikor elkészült, sóval és borssal fűszerezzük, a reszelt sajtot hozzákeverjük.
Amikor kissé meghűlt, a tejfölt is belekeverjük.
A brokkoli rózsákat sós vízben megfőzzük.
A csirkemelleket kiklopfoljuk, sózzuk, lisztbe forgatjuk.
Az egyik lisztes felét megkenjük besamel mártással, 2 szép brokkoli rózsát ráteszünk, majd feltekerjük.
Ezután tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk.
Forró olajban fedő alatt lassan kisütjük.



Jó étvágyat! :)

5 megjegyzés:

  1. Eddig csak mellé tettem a brokkolit, nem bele :) De nagyon szép és tuti finom is! Köszönöm, hogy megmutattad.

    VálaszTörlés
  2. Ez nagyon tetszik! Guszta! Egy újabb felhasználási tippet adtál a brokkolihoz, amit imádok. :)

    VálaszTörlés
  3. Ez aztán nagyon jó ötlet! Imádom a brokkolit! :)

    VálaszTörlés
  4. Horimarika!
    Nagyon finom! Köszi! :)

    Vanilin!
    Örülök! Köszönöm! :)))

    Csigabige!
    Én is imádom! :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szeretem ezt az ízvilágot! Tetszik az egész, szívesen venném, ha most elém tenné valaki! :)

    VálaszTörlés