Hozzávalók:
- 6 szelet csirkemell
- só
- 25 dkg. brokkoli rózsa (12 db.)
A panírozáshoz:
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
A besamel mártáshoz:
- 5 dkg. vaj/margarin
- 3 ek. liszt
- 2,5 dl. tej
- só
- őrölt fehérbors
- 1 ek. tejföl
- 5 dkg. reszelt sajt.
Elkészítés:
Először a besamel mártást készítjük el.
A tejet felforraljuk, és félretesszük. A vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön megpirítjuk.
A forró tejet állandó keverés mellett apránként hozzáöntjük.
Amikor elkészült, sóval és borssal fűszerezzük, a reszelt sajtot hozzákeverjük.
Amikor kissé meghűlt, a tejfölt is belekeverjük.
A brokkoli rózsákat sós vízben megfőzzük.
A csirkemelleket kiklopfoljuk, sózzuk, lisztbe forgatjuk.
Az egyik lisztes felét megkenjük besamel mártással, 2 szép brokkoli rózsát ráteszünk, majd feltekerjük.
Ezután tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk.
Forró olajban fedő alatt lassan kisütjük.
Jó étvágyat! :)
Eddig csak mellé tettem a brokkolit, nem bele :) De nagyon szép és tuti finom is! Köszönöm, hogy megmutattad.
VálaszTörlésEz nagyon tetszik! Guszta! Egy újabb felhasználási tippet adtál a brokkolihoz, amit imádok. :)
VálaszTörlésEz aztán nagyon jó ötlet! Imádom a brokkolit! :)
VálaszTörlésHorimarika!
VálaszTörlésNagyon finom! Köszi! :)
Vanilin!
Örülök! Köszönöm! :)))
Csigabige!
Én is imádom! :)
Nagyon szeretem ezt az ízvilágot! Tetszik az egész, szívesen venném, ha most elém tenné valaki! :)
VálaszTörlés