Ez az a tészta amely remekül variálható, bármilyen gyümölccsel elkészíthető. Ha éppen nincs gyümölcs, akkor a kettévágott tésztát lekvárral megkenve nagyon finom és gyors süteményt kapunk.
Hozzávalók:
- 5 db. tojás
- 25 dkg. margarin
- 25 dkg. cukor
- 25 dkg. liszt
- 1 cs. sütőpor
- 0,5 dl. tej
- 1 kk. rum aroma (elhagyható)
- 50 dkg. gyümölcs.
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra.
A tojásfehérjékből verjünk kemény habot.
A cukrot a vajat és a tojássárgákat habosra keverjük.
A sütőporos lisztet és (az aromával összekevert) a tejet felváltva hozzákeverjük a margarinos krémhez, majd végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk a masszát, gyümölccsel kirakjuk a tetejét.
Kb. 30- 40 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
Ha kihűlt, porcukorral meghintve tálaljuk.
Fagyasztott meggyel készítettem (most ez 50 dkg. volt), simán elbírt volna még majdnem ennyit. Kiolvasztottam a meggyet, lecsöpögtettem, liszttel kicsit megszórtam, így potyogtattam a tészta tetejére. Tepsim mérete: 25x 35 cm.
Ez tényleg nagyon jó kis süti,el is viszem a receptet,köszi!
VálaszTörlésIstenien néz ki! <3 Az egyik tortaműsorban gyakran emlegetik az egyensúly tésztát, én meg nem értettem az elnevezést. De most, hogy látom az arányokat a hozzávalóknál, megvilágosodtam köszönöm! :)))
VálaszTörlésLégiesen könnyűnek néz ki, engem megnyert az egyensúly tészta:-)
VálaszTörlésSzeretem ezt a sütit!!! :)
VálaszTörlésMárti!
VálaszTörlésÉn köszönöm, örülök, ha tetszik. Nem fogsz benne csalódni! :)
Teller-cake!
Köszi szépen! :)))
Gerdi!
Légiesen könnyű! Köszi! :)
Barbi!
Mi is! :)))