2014. május 1., csütörtök

Meggyes sütemény- Egyensúly tésztából




Ez az a tészta amely remekül variálható, bármilyen gyümölccsel elkészíthető. Ha éppen nincs gyümölcs, akkor a kettévágott tésztát lekvárral megkenve nagyon finom és gyors süteményt kapunk. 



Hozzávalók:
  • 5 db. tojás
  • 25 dkg. margarin
  • 25 dkg. cukor
  • 25 dkg. liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 0,5 dl. tej
  • 1 kk. rum aroma (elhagyható)
  •  50 dkg. gyümölcs.



Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra.
A tojásfehérjékből verjünk kemény habot.
A cukrot a vajat és a tojássárgákat habosra keverjük.
A sütőporos lisztet és (az aromával összekevert) a tejet felváltva hozzákeverjük a margarinos krémhez, majd végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk a masszát, gyümölccsel kirakjuk a tetejét.
Kb. 30- 40 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
Ha kihűlt, porcukorral meghintve tálaljuk.

Fagyasztott meggyel készítettem (most ez 50 dkg. volt), simán elbírt volna még majdnem ennyit. Kiolvasztottam a meggyet, lecsöpögtettem, liszttel kicsit megszórtam, így potyogtattam a tészta tetejére. Tepsim mérete: 25x 35 cm.











5 megjegyzés:

  1. Ez tényleg nagyon jó kis süti,el is viszem a receptet,köszi!

    VálaszTörlés
  2. Istenien néz ki! <3 Az egyik tortaműsorban gyakran emlegetik az egyensúly tésztát, én meg nem értettem az elnevezést. De most, hogy látom az arányokat a hozzávalóknál, megvilágosodtam köszönöm! :)))

    VálaszTörlés
  3. Légiesen könnyűnek néz ki, engem megnyert az egyensúly tészta:-)

    VálaszTörlés
  4. Márti!
    Én köszönöm, örülök, ha tetszik. Nem fogsz benne csalódni! :)

    Teller-cake!
    Köszi szépen! :)))

    Gerdi!
    Légiesen könnyű! Köszi! :)

    Barbi!
    Mi is! :)))

    VálaszTörlés