2013. november 16., szombat

Őszibarack krémleves




Még egy őszibarack leves. :) Nagyon- nagyon finom!! A receptet itt találtam.


Hozzávalók:
  • 10 db. őszibarack
  • ízlés szerint cukor (nálam 2 ek.)
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 5 dl. víz
  • 2 dl. tej
  • 1 dl. tejszín
  • 1 dl. édes fehérbor
  • reszelt narancshéj (nálam elmaradt).



Elkészítés: 

A barackokat megmossuk, kimagozzuk, héját lehúzzuk.
5 db. őszibarackot leturmixolunk, majd hozzáöntjük a vizet és a tejet.
Ízlés szerinti mennyiségű cukrot és vaníliás cukrot adunk hozzá, reszelt narancshéjjal ízesítjük.
Feltesszük a tűzre, és forrásig főzzük.
Majd hozzáadjuk a bort és a tejszínt, és így is kiforraljuk.
Ezután levesszük a tűzről, hozzáadjuk a maradék barackot felkockázva.
Jól lehűtjük és tálaljuk.




Jó étvágyat! :)

4 megjegyzés:

  1. A forró, nyári napok nagy slágere nálunk, olyankor sokszor nem is kell több, mint egy nagy tányérral ebből a lehűtött finomságból. :)

    VálaszTörlés
  2. Néha ilyet is kéne enni, nem is értem miért nem készítettem sosem...? Nagyon lágy, krémesnek látom, még desszerten is megállná a helyét. :)

    VálaszTörlés
  3. Teller-cake!
    Milyen igaz! Nyáron nagyon finom hűsítő tud lenni egy ilyen gyümölcsleves! :)

    Barbi!
    Még sosem? Akkor ezt majd pótold be nyáron. :) Finom krémes.

    VálaszTörlés