A nagymamám nagyon finoman készítette. Tőle lestem el a készítési módot. Ő simán behabarta tejjel és liszttel, van amikor így készül nálam is, de most tejföllel készült. Akár így, akár úgy, de azt az ízt még sajna sose sikerült reprodukálni. Mostanában fele- fele arányban készítem cukorral és folyékony édesítővel.
Ahogy nálam készül:
Hozzávalók:
- kb. 70 dkg. meggy
- 2- 3 ek. tejföl
- 1 púpozott ek. liszt
- 10- 15 dkg. cukor (ízlés szerint)
- 1/2 kk. fahéj (ízlés szerint)
- 3- 4 db. szegfűszeg
- csipetnyi só
- víz.
Elkészítés:
A meggyet alaposan megmosom, kimagozom.
Felteszem vízbe főni kb. 2 literbe, hozzáteszem rögtön az összes fűszert, és a cukrot is.
Ha a meggy puha a lisztet elhabarom a tejföllel (vagy tejjel) simára, veszek ki a forró levesből azzal is elkeverem a habarást, majd beleöntöm a levesbe. Aki nem biztos magába szűrje bele szitával, így nem lesz benne csomó, ha nem sikerülne simára kikeverni.
A habarással még kiforralom, ez is csak néhány perc.
Langyosan, de inkább hidegen tálalom.Jó étvágyat! :)
Csodaszép szine van:)
VálaszTörlésNyújtom a virtuális tányéromat.....És "megnyugtatlak", nekem sem sikerül semmi pont olyanra mint nagymamám ízei...
VálaszTörlés:(
:)
Nagyon finom, hűsítő leves, pont így szeretjük mi is! :)
VálaszTörlésNagyon finom lehet! A mama főztje az a mama főztje, utánozhatatlan, bárhogy szeretnénk is!
VálaszTörlésKati!
VálaszTörlésKöszi szépen, szerintem is! :)
Teller- cake!
Ide vele, tele töltöm!! :) Köszi, Neked elhiszem, megnyugodtam. :)
Hankka!
Köszi szépen! :)
Viki!
Nagyon finom, köszi! :)Bizony, sajnos, csak a közelébe jutunk az ízekkel, de ugyanolyan nem lesz sosem.
A nagymamák ízei utánozhatatlanok. Nekem soha nem sikerül olyanra semmi. De biztosan a Te levesed is nagyon finom lett! Én nem panaszkodnék, jöhet:-)
VálaszTörlésÍgy igaz, köszi! :) Finom lett, de tudod nem az az íz, amire gyerekkoromból emlékszem. :)
Törlés