2012. augusztus 8., szerda

Gyümölcsrizs




Nagyon szeretem a tejberizst. Hidegen és melegen, kakaóval fahéjjal vagy málnaszörppel egyaránt. A gyümölcsrizst nem kevésbé. Természetesen hidegen. :) Régebben tejszín nélkül készítettem kicsit több tejjel, hogy ne szívja fel mindet. Aztán valahol a neten olvastam, hogy belekevernek tejszínhabot, mostanában így készül.


Hozzávalók:
  • 8 dl. tej
  • 25 dkg. rizs
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 4 dl. tejszín
  • 4-5 ek. édesítőpor
  • 40 dkg. vegyes gyümölcs (mélyhűtött, befőtt vagy friss gyümölcs is lehet)
  • 5 dkg. margarin (elhagyható).


Elkészítés: 

Felteszem a tejet az édesítővel, a vaníliás cukorral és a margarinnal. Amikor felforrt beleöntöm a rizst, és gyakran kevergetve megfőzöm, de nem teljesen, hanem mikor még kicsit roppanós akkor elzárom alatta a gázt, lefedem, és hagyom, hogy teljesen megpuhuljon.
Kihűtöm.
A tejszínt habbá verem, és a kihűlt tejberizsbe keverem.
A gyümölcsöket apróra vágom.
Tálkákba, kelyhekbe szedem rétegezve. 1 réteg rizs, 1 réteg gyümölcs és így tovább.
Hidegen tálalom. (Tetejére tehetünk még tejszínhabot).

18 megjegyzés:

  1. Naon szeretem! Desszertnek kérhetem ebéd utánra? ;-)

    VálaszTörlés
  2. Így még nem készítettem, egyszerűbben igen, nagyon szeretjük:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most tettem bele először én is tejszínt. :) De anélkül is nagyon szeretjük. :D

      Törlés
  3. Én is, én is nagyon szeretem, a gyümölcsrizst is:) A tejszíntől valahogy krémesebb lesz, na meg hízlalóbb is:)

    VálaszTörlés
  4. Szép, guszta, finom lehetett! Legutóbb én is tejszínnel készítettem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen! Finom, de tejszín nélkül is megállja a helyét. :)

      Törlés
  5. Nekem még nem jutott eszembe tejszínt keverni a tejberizsbe, de díjazom az ötletet! Én a legtöbbször egy kis pudingporral és kevés cukorral összesűrített ribizlit teszek a tál aljára. :-P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Te verziód is nagyon jól hangzik! Köszi! :)

      Törlés
  6. Nálunk itt ezt a rizst Rice Pudding-nak hivják, de a sütőben sütjük, és még mazsola, meg fahéj port is teszünk bele. Utána le hütjük, és egész pudding lesz belőle. Nagyon tetszik a gyümölcs hozzáadásával. Guszta, és nagyon finom!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hűű, Elisabeth! ez nagyon jól hangzik!! :) Fenn van a receptje a blogodon? :)

      Törlés
  7. Nagyon guszta, és jó ötlet tejszínhabbal lazítani! :)

    VálaszTörlés