Szabinánál bukkantam erre a remek kekszre. Aki még nem próbálta, ne habozzon, nagyon finom.
Hozzávalók:
- 20 dkg. liszt
- 10 dkg. darált dió (de lehet mogyoró, kókusz, mandula is)
- 15 dkg. zabpehely (ledarálva)
- 1/2 kk. sütőpor
- 15 dkg. (nád)cukor (nálam Glukonon)
- 20 dkg. margarin
- ízlés szerint 1/2 kk. fahéj
- 1 tojás.
Elkészítés:
A lisztet, diót, zabpelyhet, cukrot összekeverjük, majd elmorzsoljuk benne a margarint, végül hozzáadjuk a tojást és összeállítjuk a tésztát.
Fél órára hűtőbe tesszük.
Lisztezett deszkán kb.1 cm vastagra nyújtjuk, majd köröket szaggatunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 200 C fokon kb. 15- 20 perc alatt (míg színt nem kap az alja) készre sütjük őket.
Dobozba téve eláll... :D
Én is ez a recept alapján sütöttem az első zabkekszemet! Egyszerűen imádtuk! Nagyon finom. És nagyon édesek a tiedek:)
VálaszTörlésKöszi Emi! :) Azóta már készült kókuszos változatban is. :)))
TörlésÉn is nagyon szeretem az ilyen kekszeket:)
VálaszTörlésMert, nagyon finomak! :) Köszi, hogy benéztél! :)
TörlésMi is imádjuk:) Ezeket nem lehet nem szeretni:)Már Eminél is eszembe jutott, hogy a kekszes dobozaim üresek:)
VálaszTörlésNem bizony! :)
TörlésFincsi rágcsálnivaló. De nagyon szép a tányér/csésze készleted is! :)
VálaszTörlésKöszi! :) Még a stafírungom része, nem mostani darab! :)))
TörlésÉn még nem próbáltam... bár már Szabinánál kinéztem, s már többeket is megihletett. De sorra fog kerülni!
VálaszTörlésNe késlekedj vele, biztos ízleni fog Nektek! :)
TörlésImádtam a blog tudják vagyok Brazíliából és megállapította bájos, de nem beszéli a magyar cloquei google lefordítani mim.Abraços
VálaszTörlésKedves Ana!
TörlésNagyon örülök, hogy itt vagy, és annak meg különösen, hogy tetszik a blogom! Szívesen látlak máskor is! :)
Én meg brazilul nem beszélek... :)))
Dear Ana!
I welcome you. I really like that you liked my blog. I am happy to see you next time