2012. január 29., vasárnap

Baconszeletekbe csavart csirkemáj




Ahogy én szoktam készíteni.

Hozzávalók:
  • 50 dkg. csirkemáj
  • 25 dkg. szeletelt bacon szalonna
  • só, majoránna, bors.

Elkészítés:

A májat megtisztítom, megmosom, feldarabolom, ha nagyok, legalább negyedelem, befűszerezem, és a baconszeletekbe betekerem. 
Tepsibe teszem, amit előtte kevés olajjal, vagy zsírral kikenek. 
Fóliával letakarom, 190 C fokon 15-20 percig sütöm, majd leveszem róla a fóliát és addig pirítom amíg a szalonna meg nem pirul.
Bármilyen körettel vagy salátával nagyon finom!
Hidegen és melegen is fogyasztható.




Jó étvágyat! :)

12 megjegyzés:

  1. Guszta! Nem szoktam fűszerezni, csak simán tekerem a baconbe, de biztosan finom majoránnával is, ki fogom próbálni! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! csak simán is jó. Úgy is készítettem már. :)))

      Törlés
  2. Guszta és finom, én is szoktam késziteni a májat bacon-ben tekerve, fogpiszkálóval bele szurva, ugy szoktam szervirozni...de kis előételnek, koktéllal, a vendégeknek, vacsora előtt.
    Mindenféle képpen, finom...nem lehet megállni egy-két darbkát enni, az biztos, hogy legalább fél tucatot meg ennék ebböl a finomságbol:DDD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, igen, olyankor elkél hozzá egy kis fogpiszkáló beleszúrva, de magunknak jó ez így is, nagyon finom. :)

      Törlés
  3. Az így elkészített csirkemájat imádom. Nagyon régen nem sütöttem.:))

    VálaszTörlés
  4. Ezt a fajta elkészítést imádjuk mi is!! Tényleg! Milyen rég csináltam, bár Esztim az egyedüli aki utálja a májat! :(

    VálaszTörlés
  5. Mi is szeretjük az így elkészített ételt.

    VálaszTörlés
  6. Katalin!
    Köszönöm! :)

    Tücsi!
    Akkor itt az idő. :))) Isteni finom tud lenni.

    Barbi!
    Gyakran én se készítem, az én lányom is fújolta, de akkor most nem evett, ennyi... :)))

    Roza!
    Köszi, és ez belefér a diétába is. :) Szerintem akárki- akármit mond is , a májat kell enni. :)

    VálaszTörlés
  7. Ezt Mi is imádjuk, csak ritkán van napirenden nálunk... talán, mert mindig elfeledkezem róla. Kösz', hogy eszembe juttattad! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívesen! :) Van az úgy, hogy megfeledkezünk ételekről, és csak akkor jut eszünkbe, ha látjuk valahol. :)))

      Törlés
  8. Én ezt ugy tanultam Veronában , hogy a bacon alá még 1 friss zsája levelet is beletekernek és a tepsibe amikor le van fektetve a májacska egy kis száraz pezsgővel v borral meglocsolják és úgy sütik .mennyei

    VálaszTörlés