Hozzávalók:
- 20 dkg. gomba
- 4- 5 pár virsli
- 2 tojás
- 4 dl. tej
- 1 ek. mustár
- 5 dkg. reszelt sajt
- őrölt bors, só.
Elkészítés:
A gombát felaprítjuk (apró kockákra), megpároljuk.
A virslit karikákra vágjuk, majd a gombával együtt kivajazott kisebb tűzálló tálba öntjük.
Elkeverjük a tejben a tojást és a fűszereket, majd hozzáadjuk a sajtot.
Ráöntjük a fűszeres tojásos tejet a virslire, és nem nagyon forró sütőben (170 C fokon) sütjük. kb. 45-50 percig.
(Még a tetejére is szórtam némi reszelt sajtot).
Salátát vagy sült burgonyát adunk mellé.
A saláta hozzávalói:
- 1 db. sárgarépa
- 1 fej saláta
- 2 közepes lilahagyma
- 2 dl. tejföl
- 4 ek. majonéz
- 1 kk. mustár
- só, bors.
Elkészítés:
Az öntet hozzávalóit elkevertem.
A salátát apró darabokra tépkedem, a répát lereszeltem, a hagymát tisztítás után felcsíkoztam.
A zöldségekre ráöntöttem az öntetet, elkevertem, és hűtöttem.
Jó étvágyat! :)
Jó kis vacsoraétel, fel is jegyzem magamnak! :)
VálaszTörlésKöszi, fincsi! :)
TörlésEz nagyon jól hangzik, és még milyen jól néz ki! :P Mennyi finomságot készítettél megint, mióta nem jártam erre...
VálaszTörlésKöszi! :) Pedig sokkal ritkábban tudok bejegyzést írni, mint szeretnék, sajnos...
TörlésHú dejó kis vacsora!!!!Nemcsak ízre, de látványra is szuper!!!
VálaszTörlésKöszi! Seperc alatt elfogyott. :)
Törlés