Váncza recept. A recept Mónika blogján található meg eredeti leírással. Nekem a tésztája az övéhez képest duplája lett, a hab meg összeesett, pedig valamennyivel magasabb volt. :) Az íze viszont kárpótol ezekért a kis "szépséghibákért".
Valóban nagyon finom csokis sütemény, lágy tésztával. Mónika köszönöm!
Hozzávalók:
- 4 db. tojás
- 20 dkg. xilit
- 10 dkg. puha margarin
- 18 dkg. étcsokoládé
- 12 dkg. liszt
- 1/2 cs. sütőpor
- + 4 tojás fehérje
- 3 ek. baracklekvár
- 5 dkg. őrölt dió
- 1 tk. vaníliás cukor
- 8 dkg. porcukor.
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük a xilittel. A csokoládét a margarinnal mikróban, vagy gőz felett felolvasztjuk. Belekeverjük a sárgájához, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. Végezetül a kemény habot.
Sütőpapíros tepsibe terítjük és 170- 180 C fokos előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Kb. 20 perc alatt.
Sütőből kivéve vékonyan megkenjük barackízzel.
A 4 tojásfehérjét habbá verjük, belekeverjük az őrölt diót, vaníliás cukrot és a porcukrot. Rákenjük a lekváros tésztára.
Visszatesszük langyos! sütőbe és a habos réteget megszárítjuk.
Mikor kihűlt könnyebben volt szeletelhető. A tetejére a habot a fagyasztóban összegyűlt tojásfehérjéből készítettem. Tepsi mérete: 21x 32 cm.
Nagyon szép magas lett! Talán én is kijelöltem ezt is , de már annyira sokat jónak tartottam hogy már szerintem jó pár hónapra bevagyok tervezve.Ezt csak viccnek szántam , de valóban nagyon sok és más blogokról is meglátom lementem aztán bogarászok hogy mit mikor süssek? Biztosan nagyon finom ez a süti is!
VálaszTörlésValóban csodaszép magas, és látszik is a tésztáján, hogy mennyire finom! :) A csokis tésztát biztosan nagyon jól kiegészíti a savanykás lekvár és a diós hab! :)
VálaszTörlésNagyon szép lett, biztosan azért lett magasabb mert én negyed adagot készítettem el és egy kis laposabb tepsibe sütöttem. Egész adag készítésénél biztosan hogy így kell kinéznie!
VálaszTörlésRakom is a recept mellé a képedet:))
Nagyon könnyű a tésztája, isteni lehet lekvárral és diós habbal:))
VálaszTörlésNagyon puhának néz ki, tényleg irtó finom lehet! Jól választottál a Váncza-receptek közül. :)
VálaszTörlésFinom!
VálaszTörlésÉva!
VálaszTörlésKöszönöm! :) Igen, ezzel szerintem sokan így vagyunk, hogy csak mentünk- mentünk, aztán mégis egy pont akkor mentettre esik a választás sütéskor. :)
Hankka!
Isten volt. Amolyan lecsúszik egymás után néhány szelet süti. :)
Mónika!
Köszönöm! :) Azért, ha őszinte akarok lenni, akkor a laposabbnak jobban örültem volna. Egyforma magasan olyan guszta volt nálad. :)))
Tücsi!
Finom volt. :)
Teller- cake!
Köszi! :)
Vicuska!
Az volt... :)))
Nekem még magasan és összeesve is nagyon bejön! Olyan csábító, laza a tésztája! :-))
VálaszTörlésCsilla!
VálaszTörlésA sütemény finom volt szerintem, mert látszik,nagyon könnyű a tészta!A teteje pedig hab a tortán!!:):)