2012. január 13., péntek

Gyümölcsjoghurtos muffin



A receptet még az nlc-ről mentettem évekkel ezelőtt. Azt írták, hogy Stahl recept. :)
Az adagokat az üres joghurtos pohárral kell kimérni. Most sütöttem meg először. Finom puha, ízletes muffin lett belőle. Erdei gyümölcsös joghurttal készült, a kis poharassal. Amikor sült az illatok, hmmm, mintha egy vattacukor készítő költözött volna be a konyhába. :)))




Hozzávalók:
  • 1 pohár gyümölcsjoghurt
  • 1 pohár cukor
  • 2 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1/2 pohár olaj
  • 2 pohár liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 cs. vaníliás cukor


Elkészítés:

A joghurtot elkevertem a  cukorral, tojásokkal, hozzáadtam a száraz összetevőket. 
Muffin formába kanalaztam (fagyis kanállal), és 190 C fokon készre sütöttem.
Porcukorral nem szórtam meg, így is eléggé édes lett. :)


5 megjegyzés:

  1. Finomságos.

    Engedd meg, hogy ajánljak neked is egy pályázatot:
    http://reformkorikonyha.blogspot.com/2012/01/te-hogyan-latod-hungarikumokat-palyazat.html

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta! Viszem az ötletet, és sztracsatellás görög joghurttal kipróbálom, nálunk az a nagy kedvenc! :)

    VálaszTörlés
  3. Petra!
    Köszi!

    Hankka!
    Köszi, jó ötlet! :)

    VálaszTörlés
  4. A gyerekek szeretnének folyton muffint sütni, elmentem számukra:-) El tudom képzelni, milyen fincsi...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Finom, puha, könnyű, és a leggyorsabban összeállítható, legalább is azok közül amiket eddig én sütöttem. :)))

      Törlés