Már elég rég sütöttem, így keresnem kellett valami gyors, de finom sütikét. Lekváros piskótatekercset is ettem volna egy ideje, bár nem erősségem a tekercs készítése, így gondoltam körülnézek.
Ezen az oldalon meg is találtam a nekem megfelelőt. Nagyon jól sikerült, és a házi baracklekvár csak megkoronázta a piskótát. Amilyen gyorsan kész lett, olyan gyorsan el is fogyott. :)
Hozzávalók:
A piskótához:
- 6 db. tojás
- 6 ek. cukor (nálam fele édesítő)
- 6 ek. liszt
- 3 ek. víz
A töltelékhez:
- 35-40 dkg. lekvár.
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Egy jókora tepsit béleljünk ki sütőpapírral (gáztepsi).
Egy jókora tepsit béleljünk ki sütőpapírral (gáztepsi).
Verjük kemény habbá a tojások fehérjét.
Ezután adjuk hozzá a tojások sárgáját, majd a cukrot is. Persze közben folyamatosan keverjük. Kb. 6-7 perc elteltével 3 ek. vizet is keverjünk bele, majd alacsony fokozaton apránként a lisztet is adjuk a masszához.
Keverjük simára az egészet. Akkor végeztünk jó munkát, ha apró buborékok jelennek meg a massza tetején.
Egyenletesen oszlassuk el a masszát az előkészített tepsiben, majd toljuk az előmelegített sütőbe.
Sülés közben ne nyitogassuk a sütő ajtaját, mert akkor összeesik a tészta.
Egyenletesen oszlassuk el a masszát az előkészített tepsiben, majd toljuk az előmelegített sütőbe.
Sülés közben ne nyitogassuk a sütő ajtaját, mert akkor összeesik a tészta.
Kb. 15 perc alatt szép aranybarna lesz a piskóta teteje. Tűpróba!
Sima felületre terítsünk tiszta konyharuhát, enyhén szórjuk meg porcukorral (kakaós piskótánál kakaóporral), erre borítsuk (fejjel lefelé) a piskótánkat.
Sima felületre terítsünk tiszta konyharuhát, enyhén szórjuk meg porcukorral (kakaós piskótánál kakaóporral), erre borítsuk (fejjel lefelé) a piskótánkat.
A sütőpapírt óvatosan húzzuk le róla, majd hosszabbik oldala mentén - még melegen - szorosan tekerjük fel. Így hagyjuk kihűlni.
Aztán szépen göngyöljük ki, töltsük meg a lekvárral, majd ismét szorosan tekerjük fel, kis időre hagyjuk pihenni.
Tálalás előtt hintsük meg porcukorral.Aztán szépen göngyöljük ki, töltsük meg a lekvárral, majd ismét szorosan tekerjük fel, kis időre hagyjuk pihenni.
Gyönyörű,mi lett volna ha erősséged:)
VálaszTörlés:) fejlődőképes az ember, ha sokat gyakorol. :)
TörlésSzép lett a piskótád! ;-) én is szeretem, meg a rokonság is :-)
VálaszTörlésKöszi! :)
TörlésMilyen jó hogy mindkettőnk postja egyszerre össze jött. Nagyon guszta, szép és finom a piskóta tekercsed a házilag készült lekvárral. Nekem a lányom sütötte a piskótat, vendég postnak, és használta az én házilag készitett mango dzsemet amit mult évben készitettem!
VálaszTörlésGyönyörű lett a lányod piskótája! Megnéztem. :) A mangó dzsem isteni lehet!
TörlésGyors és finom, ahogy mondod!
VálaszTörlésBizony! :)
TörlésA klasszikus, megunhatatlan, örök kedvenc lekváros piskóta tekercs! Ráadásul nagyon jól néz ki a maga egyszerűségével:)
VálaszTörlésMegunhatatlan, ahogy mondod! Annyira jó, hogy hamar készen van! :)
TörlésKedves Csilla! Ne légy szerény, nagyon szép tekercset készítettél Te is! Én ebből most is képes lennék megenni pár szeletkét... :P
VálaszTörlésKöszi, de hidd el, eddig mindig eltört. :)
TörlésEl is hiszem,hogy gyorsan elfogyott,remekül néz ki:))
VálaszTörlésNagyon gyorsan! :) Köszi! :)
TörlésEgyik kedvenc! :))
VálaszTörlésNálunk is! Bár nálunk nagyon sok van! :)))
TörlésHa látná a férjem a képeket, azonnal piskótatekercset kérne! Egyébként is a kedvenc sütije, ráadásul annyira guszta lett nálad! :)
VálaszTörlés...és Te megsütnéd neki, igaz? :)
Törlés+csináltam még hűl de biztos finom lett Köszi a recept
VálaszTörlésMaradok 10-telettel NEDUDDGI
Igazán nincs mit! Nagyon örülök, és köszönöm a visszajelzést! :)
Törlés