2012. május 19., szombat

Diabetikus kapros- túrós pite




Simán már készült ez a Túrós pite nálam, most került a töltelékbe egy csomag kapor is.


Hozzávalók:

A tésztához:


  • 40 dkg. liszt
  • 15 dkg. margarin
  • 5 dkg. édesítő (fruktóz)
  • 1 tojás sárgája
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 1 csipet só
  • 2-3 ek. tejföl
  • 1 citrom reszelt héja.


A töltelékhez:
  • 2 dl. tej
  • 3 tojás
  • 1 tk. vaníliás cukor
  • 1 ek. liszt
  • 50 dkg. túró
  • 10 szem édesítő tabletta
  • 1 citrom leve
  • 1 cs. kapor.



Elkészítés:

A lisztet elkeverjük az édesítővel, a sütőporral, és a citrom héjával, majd összemorzsoljuk a margarinnal. Végül a tojássárgájával és annyi tejföllel, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk, összegyúrjuk.
Két részre osztjuk és pihentetjük, amíg a tölteléket elkészítjük.

Tejben elhabarjuk a tojássárgáját, aztán folyamatos keverés közben beleszórjuk a lisztet, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és az édesítőt. Folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.

Amikor kihűlt belekeverjük az áttört túrót, a keményre felvert tojáshabot, és a citrom levét, valamint a megmosott aprított kaprot.

A tészta egyik felét belenyújtjuk a tepsibe, rátesszük a tölteléket, és végül a tészta másik felét.

Tetejét megkenjük tojásfehérjével, megszurkáljuk, és megsütjük.


3 tojást tettem a töltelékhez, és a maradék fehérjét, abból csak egy kicsit vettem el lekenéshez.
190 C fokon sütöttem, kb. 25 percig.




3 megjegyzés:

  1. Jól néz ki, és érdekes a töltelék, ilyen főzött alappal még nem is hallottam, de finomnak látszik! :)

    VálaszTörlés
  2. Az egész családom nagyon szereti a kapros-túróst (akár lepényben, akár batyuban készítve:)).
    Ezt most nagyon-nagyon megenném!!! :P

    VálaszTörlés
  3. Hankka!
    Köszi, igen nagyon finom. :)

    Gabriella!
    :)))

    VálaszTörlés