Simán már készült ez a Túrós pite nálam, most került a töltelékbe egy csomag kapor is.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg. liszt
- 15 dkg. margarin
- 5 dkg. édesítő (fruktóz)
- 1 tojás sárgája
- 1/2 cs. sütőpor
- 1 csipet só
- 2-3 ek. tejföl
- 1 citrom reszelt héja.
A töltelékhez:
- 2 dl. tej
- 3 tojás
- 1 tk. vaníliás cukor
- 1 ek. liszt
- 50 dkg. túró
- 10 szem édesítő tabletta
- 1 citrom leve
- 1 cs. kapor.
Elkészítés:
Két részre osztjuk és pihentetjük, amíg a tölteléket elkészítjük.
Tejben elhabarjuk a tojássárgáját, aztán folyamatos keverés közben beleszórjuk a lisztet, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és az édesítőt. Folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.
Amikor kihűlt belekeverjük az áttört túrót, a keményre felvert tojáshabot, és a citrom levét, valamint a megmosott aprított kaprot.
A tészta egyik felét belenyújtjuk a tepsibe, rátesszük a tölteléket, és végül a tészta másik felét.
Tetejét megkenjük tojásfehérjével, megszurkáljuk, és megsütjük.
3 tojást tettem a töltelékhez, és a maradék fehérjét, abból csak egy kicsit vettem el lekenéshez.
190 C fokon sütöttem, kb. 25 percig.
Jól néz ki, és érdekes a töltelék, ilyen főzött alappal még nem is hallottam, de finomnak látszik! :)
VálaszTörlésAz egész családom nagyon szereti a kapros-túróst (akár lepényben, akár batyuban készítve:)).
VálaszTörlésEzt most nagyon-nagyon megenném!!! :P
Hankka!
VálaszTörlésKöszi, igen nagyon finom. :)
Gabriella!
:)))