A fagyasztómban várt a sorára két csomag gnocchi. Bazsalikomos- paradicsomos szószt főztem hozzá. Fél óra alatt finom vacsora kerekedett belőle.
Hozzávalók:
- 2 cs. gnocchi (1 kg.)
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek. olaj
- 7 dl. paradicsomlé (házi)
- 2 tk. szárított bazsalikom
- őrölt bors, só, két nagyobb csipetnyi cukor.
Elkészítés:
Egy nagyobb fazékba felteszünk kevés sóval forrni vizet. Mikor forr beletesszük a gnocchit és megfőzzük. Amikor feljönnek a víz felszínére készen is vannak. Lecsepegtetjük.
Közben megpucoljuk a vöröshagymát, apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük.
A fokhagymát megpucoljuk hozzáadjuk a hagymához, majd felöntjük a paradicsomlével.
Beletesszük a bazsalikomot, borsot, cukrot, sózzuk és sűrűre főzzük kb. 10 perc alatt.
A kifőtt, lecsepegtetett tésztára öntjük a szószt, majd forrón tálaljuk.
Tálaláskor reszelhetünk rá sajtot is.
Jó étvágyat! :)
Szeretem a gnoccit, kérhetek holnap ebédre!? :-))
VálaszTörlésJók is ezek a gyors vacsorák:-) Hasonló paradicsomszószt szoktam spagettihez is készíteni, gyerkőcök örömére.
VálaszTörlésNálam a paradicsom és a fél órás vacsorák viszik a pálmát! :)
VálaszTörlésSzia Csilla! Ma reggel, mikor olvastam a bejegyzésed azonnal kedvet kaptam hozzá, és ebédre el is készítettem, igaz, én a gnocchit is magam készítettem, a szószt pedig összemixeltem, hogy teljesen homogén legyen. Nagyon finom lett, köszönöm a receptet! Hamarosan felteszem a blogomra is, természetesen a te blogodra való hivatkozással. :)
VálaszTörlésFinom!!! Kedvemre való, így szeretem. Jó ötlet a hétvégére!:))
VálaszTörlésGionetta!
VálaszTörlésTermészetesen!! :)
Gerdi!
Jók bizony, és finomak! :)
Zsuzsa!
Akkor körülnézek nálad néhány jó kis ötletért! :)
Ditti!
Hűha!! Nagyon- nagyon örülök! Egészségetekre! :) Na jó, azért a házi tésztakészítéssel már nem olyan gyors. :)
Tücsi!
Köszi! További jó hétvégét! :)
Annyira guszta, én is elfogadnék egy tányérral! :) Sokkal jobban tetszik, mintha makarónival vagy spagettivel készült volna! :)
VálaszTörlés