2013. február 3., vasárnap

Currys csirkemell




Hozzávalók:
  • 60 dkg. csirkemell
  • 1 db. közepes répa
  • 1 db. közepes alma
  • 1 db. közepes hagyma
  • 2 ek. olaj
  • 1 ek. ketchup
  • 1 húsleveskocka
  • curry, só
  • 5 dl. víz
  • 1 ek. liszt
  • 3 ek. tejszín.






Elkészítés:

A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk. Megmossuk, a vizet lecsöpögtetjük róla.
A húst megsózzuk, 1 kk. curryporral  meghintjük, és az olajban előpirítjuk, majd félretesszük.
Késes robotgépben aprítjuk a répát, a hagymát és az almát.
Az olajban világosra pirítjuk őket.
Hozzáadjuk a ketchupot, a vizet és a húsleveskockát. Ízesítjük 3 kk. curryporral és néhány percig főzzük.
Visszatesszük bele a csirkemellet és kb. 15 percig pároljuk. 
Ha a hús megpárolódott, a lisztből és tejszínből habarást készítünk, néhány evőkanálnyit kiveszünk a forró szószból, jól elkeverjük vele, és hozzáöntjük, majd összeforraljuk.
Rizzsel tálaljuk. 




Jó étvágyat! :)

12 megjegyzés:

  1. Nagyon finom, ízletes ebéd!:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta, azt hiszem a héten ki is próbálom! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kíváncsian várom a véleményed. Nekünk nagyon ízlett. :)

      Törlés
  3. Nyami. nagyon szeretem a currys csirket. Nem is tunik olyan bonyorultnak. En eddig azt hittem hogy nagyon kulonleges hozzavalok kellenek hozza. Mindekepp kiprobalom majd :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyáltalán nem volt bonyolult. :) Nem tudom, hogy ez "igazi" currys csirke-e, de nekünk nagyon ízlett A receptet az egyik szakácskönyvemből vettem. Örülök, ha tetszik. :)

      Törlés
  4. Erre én is sort fogok keríteni! Fiacskámtól piros pontot kapok érte:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Gerdi! Remélem úgy lesz, és megkapod érte a pontot. :)))

      Törlés
  5. Ez nagyon jó, az almás, répás sűrűje, irtó jól hangzik!!!
    Curry port mindig teszek a színe miatt a rizsbe, de most ki fogom ezt is próbálni! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kicsit vonakodva készítettem el pont ez miatt, de valóban nagyon finom lett. Jó párosítás! :)

      Törlés
  6. De klassz ez a recept is! Vittem. :-))

    VálaszTörlés