Tökéletes!
Hozzávalók:
- 2 dl langyos tej
- 2 ek. cukor
- 1 tk. só
- 40 g. olaj
- 1 tojás
- 100 g. joghurt
- 60 dkg. liszt
- 2 dkg. élesztő
- + 1 tojás a kenéshez.
Elkészítés:
Mindent bepakolok a kenyérsütő gépbe. Dagaszt, keleszt.
Miután megkelt, lisztezett felületre borítom és 9 egyforma darabba vágom a tésztát.
Egyenként megformázom a zsemléket, majd sütőpapírral bélelt tepsire ültetem őket. Hagyom ismét duplájára kelni, lekenem felvert tojással, és 180 fokos sütőben sütöm kb. 18 percig.
A Hamburger húspogácsa receptje innen, némi átalakítással:
Hozzávalók:
- 70 dkg. darált marhahús (vagy sertés, csirke, pulyka)
- 1/2 hagyma lilahagyma
- 1 ek. ketchup
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 kk. Worcestershire szósz
- 1 kk. mustár
- 1 kk. bors
- 1 kk. méz.
Elkészítés:
A hagymát apróra vágom, de inkább ledarálom. :)
Mindent összekeverek, és lapos húspogácsákat formázok belőle, nagyobbat, mint a zsemle, mert összesül.
Tálcára teszem mindegyik közé folpackot teszek, hogy ne ragadjanak egymáshoz, és beteszem a fagyasztóba. Legalább egy órára. A hűtés hatására tojás nélkül is egyben marad.
Fagyott állapotban sütöm, kevés olajon.
Grillrácson is süthető.
Ha kész, azonnal beborítom egy vastagabb sajtszelettel, ami a forró húson megolvad.
Ha kész, azonnal beborítom egy vastagabb sajtszelettel, ami a forró húson megolvad.
Elkészítés:
A hagymát, uborkát nagyobb darabokra vágom, beleteszem az aprítóba és apróra vagdalom.
Ezután beleteszem a többi hozzávalót is, és az egészet krémesre keverem.
Ide érzem a hamburgered illatát :))) Csaba
VálaszTörlésHmmm, finom volt! :D
VálaszTörlésHát igazán szép zsemléket sütöttél, ennek a kipróbálásán már én is gondolkodtam, de még nem értem odáig.
VálaszTörlésKati!
VálaszTörlésPróbáld ki, nagyon finom, tényleg nagyon sokszor megsütöttem már,több féle lisztből(sima-, rétes- kenyér - lisztből), de mindig nagyon jól sikerült. :)
csorog a nyálam:) alig várom,hogy kipróbáljamm:)
VálaszTörlésKíváncsian várom, hogy ízlik majd! )
Törlés