2011. július 30., szombat

Csibefasírt, mézes- mustáros szósszal

Ezt a receptet a Paprika tv, egyik műsorában láttam- A szakács, ha szabadnapos- ban.

Hozzávalók:
  • 3 egész kifilézett csirkecomb
  • 1 citrom leve
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 ek. szójaszósz
  • 1 tojás
  • só, bors
  • kevés reszelt sajt
  • Tabasco.

Elkészítés:

A húst még előző estétől vajas tejbe áztatjuk. 
Majd robotgépben  pépesítjük, beledobáljuk a fűszereket, tojást, citromlét, összekeverjük vele, a végén belekeverjük a sajtot. 
Evőkanálnyi adagokat szedünk belőle, lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, és közben megformáljuk, kissé ellapítjuk.
Előmelegített olajban sütjük.
Saláta, mézes- mustáros szósz, rizi- bizi stb. adható mellé.

Csak fél citrom levét csorgattam bele, Tabasco híján tettem bele: pirospaprikát, oregánót, köményt. Nem előző este tettem bele a tejbe a húst csak reggel, kb. 3 órát állt.

Mézes- mustáros szósz:
  • 1 rész méz
  • 1 rész mustár
  • 1-2 csipet só, őrölt bors.

Összekeverjük, és kész. :)








Salátát is készítettem mellé.

Salátaöntet hozzávalói/ Nigella:
  • 4 dl aludttej (nálam kefir)
  • 20 dkg. majonéz 
  • 2 ek. juharszirup
  • 2 tk. almaborecet (nálam fehérborecet volt itthon)
  • só, bors. 




Jó étvágyat! :)

3 megjegyzés:

  1. Na igen, ez azért nem az a bolti csibefasírt. Micsoda különbség! Mártással, salátával isteni lehet. :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta, ilyen szószt már kifogom próbálni annyi helyen láttam és nagyon finom lehet! A fasírt is kedvenceim közé tartozik, guszta az is!

    VálaszTörlés
  3. Petra!
    De, nem ám! Nagyon finom volt! :)

    Éva!
    Köszi! A szósz nagyon finom, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy az én két válogatós gyerekem, repetát kért belőle. :D

    VálaszTörlés