2012. szeptember 15., szombat

Pudingos almás pite, diabetikusan





Finom, gyorsan elkészíthető. Az eredeti receptet itt található. Nálam így készült:



Hozzávalók:

A tésztához:
  • 20 dkg. liszt
  • 10 dkg. Graham liszt
  • 15 dkg. margarin
  • 10 dkg. xilit
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 tojás
  • 1 tk. ecet
  • kb. 1 csapott ek. tejföl
A töltelékhez:
  • 1 kg. alma
  • folyékony édesítő
  • fahéj
  • 1,5 cs. vaníliás pudingpor
  • 1 dl. víz.




Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két részre osztjuk.
A töltelékhez az almát megpucoljuk, lereszeljük, majd a reszelt almát (saját levében) feltesszük főni (pároljuk), ízlés szerint édesítjük és fahéjat adunk hozzá. Amikor az alma megpárolódott, a pudingport az 1 dl. vízzel elkeverjük, és a forró almához öntjük. Egyet rottyantunk még rajta.
Kinyújtjuk az egyik tésztalapot kivajazott tepsibe tesszük, ráöntjük a forró almás tölteléket, beborítjuk a másik tésztalappal, villával megszurkáljuk, és a 180 C fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Ha teljesen kihűlt, meghintjük, és felszeleteljük.

A tepsi mérete nálam: 22x 35 cm. Az almát tisztítva mértem.


  




12 megjegyzés:

  1. óóó.... de széép!
    Meg kell sütnöm,de mikor??

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szaftosnak és puhának tűnik, mentettem is! :)

    VálaszTörlés
  3. De nagyon szép, nagyon guszta! Jó régen sütöttem almásat pedig mennyire szeretjük!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Éva! :) Mi is nagyon szeretjük, nagyon finom.

      Törlés
  4. Csodás ez a pite! Máris mentem ezt a pudingos változatot, nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :) Nagyon örülök, ha tetszik! :)

      Törlés
  5. Jól hangzik! Nagyon szépek lettek. Igazi finomság!:-))

    VálaszTörlés
  6. Annyira jól néz ki, tökéletes!! ...és az tölteléket sem sajnáltad belőle. Fincsi lehet nagyon. :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon fincsi. Azért a puding szaporított a tölteléken. :) Köszi! :)

      Törlés