2012. február 29., szerda

Kubai kenyér

Több helyen is megcsodáltam már, ezt az egyszerű, de annál nagyszerűbb kenyeret. :) Először Trollanyunál, aztán, Mártinál, és eljutottam Mágihoz is.
Szóltam Barátnémnak is, hogy nézze meg, és süsse meg, mert tutira sikerül, azt mondta, hogy azért megvárja, hogy előbb én. :))) 
Akkor figyelj!, mutatom :D 
Most ilyen lett, de a következő szebb lesz, mert lesz következő! :)







Hozzávalók:
  • 50 dkg. liszt (nálam 30 dkg. sima + 20 dkg. rétes)
  • 2 tk. só
  • 1 tk. cukor
  • 2,5 dkg. friss élesztő
  • 3 dl. forró víz
  • 4-5 ek. tetszés szerinti magkeverék

Elkészítés: 

A hozzávalókat -a víz kivételével- beleraktam a dagasztógép táljába, és kicsit összekevertem. 
Hozzáöntöttem a forró vizet, és dagasztottam amíg össze nem állt.
Megformáztam, sütőpapíros tepsire raktam, és meleg helyen letakarva, hagytam kelni 20 percet. 
A tetejét bemetszettem és hideg sütőbe tettem, 200 fokon, 45 percig sütöttem.
A sütő aljába tettem egy tepsibe vizet.

Nekem kissé nehezen állt össze a tészta, jócskán kellett forgatni+ tettem hozzá kb. 3 ek. lisztet is.
Mag nem került se rá, se bele. 
Jó alaposan be kell metszeni, és akkor remélhetőleg nem reped szét, mint nálam. Nem volt túl hideg a sütőm, mert előtte sütöttem benne, és nem volt időm kihűteni teljesen, de így is működött.




10 megjegyzés:

  1. Látom ide is elért ez a kenyér! Nagyon guszta lett !A múlt hét végén sütöttem meg én is nagyon ízlett nekünk is !

    VálaszTörlés
  2. Igen,én is láttam már több helyen is, szép lett a tied is. Jó étvágyat hozzá:)

    VálaszTörlés
  3. De jó már Te is megsütötted? Én is megfogom!!! Csak kenyérhiányt várok. :DDD Nagyon jól néz ki, pont olyan mint amilyenre vágyom, már csak ízére lennék kíváncsi! :)

    VálaszTörlés
  4. Kedves Csilla!
    Nagyon szép!!! és gyönyörű a bélzete!!! Gratulálok és köszönöm, hogy megsütötted.

    VálaszTörlés
  5. Gyönyörű lett:) Érdekes, hogy neked nem akart összeállni a tészta, mi lehetett az oka? Gondolom a liszt. De a lényeg, hogy finom lett:)

    VálaszTörlés
  6. Nálunk itt Floridában nagy Kubai negyed van ezen a részen, és a legjobb cukrászdák és pékségek vannak. A Kubaiak a kenyeret olyan hosszukásra készitik mint a Francia baguettet, csak laposra. Én nagyon szeretem ezt a fajta kenyeret...eltudom képzelni hogy milyen finom lehetett a tiéd, házilag készitve.
    Szép a belseje, és ropogós világos a teteje ahogyon ők sütik!
    Gratulálok

    VálaszTörlés
  7. Éva!
    Ide is elért. :) Nálunk is ízlett mindenkinek.

    Kati!
    Köszi szépen, óóó, az étvágy az megvan. :)))

    Barbi!
    Meg ám! :))) Kíváncsian várom, szerintünk is finom. :)

    Mági!
    Én köszi, hogy megismerhettük ezt a receptet! :)

    Trollanyu!
    Köszönöm! :) Szerintem is a liszt, csak vártam, vártam, de aztán még egy kevés hozzáadásával működött. :)

    Elisabeth!
    Köszönöm szépen! Ez is olyan kissé laposabb, és valóban nagyon finom lett. :)

    VálaszTörlés
  8. Tudom, hogy ez nem ismerdkedo oldal, de szivesen megismerkednék a barátnoddel :)))
    Csaba

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt maximálisan megértem, és kivételesen egyetértek vele! :) Türelem, és kitartás, annyit ígérhetek, hogy ezt átadom, de lehet, hogy már olvasta is! :)))

      Törlés
  9. Már megint egy szuper kenyér Tőled! Teljesen jól belejöttél a kenyérsütésbe, elég gyakran sütsz kenyereket és mindegyik olyan jól sikerül... Remélem nekem is fog... :) Várom a következő kenyeredet is. :))

    VálaszTörlés