Már három bejegyzéssel lejjebb bemutattam a kis veteményesünket! :)
Lett benne néhány retkünk is próbaképpen jó sok levéllel. Eszembe jutott, hogy valahol láttam levesnek, aztán némi kutatás után megtaláltam. Szepykétől hoztam a receptet. Nagyon finom, köszi a receptet!
Lett benne néhány retkünk is próbaképpen jó sok levéllel. Eszembe jutott, hogy valahol láttam levesnek, aztán némi kutatás után megtaláltam. Szepykétől hoztam a receptet. Nagyon finom, köszi a receptet!
Hozzávalók:
- 2 nagy csokor retek levele
- 2 közepes burgonya
- 1 csokor újhagyma
- só
- bors
- 2 dkg. vaj
- 6-8 dl. víz
- retekszeletek
Elkészítés:
A reteklevelet jól megmossuk, felaprítjuk.
A krumplit és a hagymát meghámozzuk, megmossuk. A hagymát felszeleteljük, és a
vajon megfonnyasztjuk.
Hozzáadjuk a felkockázott krumplit, felöntjük 6-8 dl.
vízzel, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt puhára főzzük.
Ekkor hozzákeverjük a
reteklevelet, pár percig főzzük, majd botmixerrel pürésítjük a levest. Forrón
tálaljuk, a tetejére friss retekszeleteket teszünk.
Gyönyörű a színe, legközelebb én sem dobom el a retek levelét, ki gondolta volna, hogy ilyen guszta levest lehet főzni belőle?! Tetszik! :)
VálaszTörlésEddig én is mindig kidobtam. :D Ugye, milyen szépséges színe van! Köszi, hogy itt jártál!! :)
VálaszTörlés