2012. június 13., szerda

Burgonyapelyhes kenyér




Ismét egy kenyér recept. :) A Mindmegettén találtam.


Hozzávalók:
  • 3 dl. tej
  • 5 dkg. burgonyapehely
  • 5 dkg. vaj
  • 45 dkg. liszt (25 dkg rétesliszt + 20 dkg finomliszt)
  • 1 ek. cukor
  • 3/4 ek. só
  • 1 csomag szárított élesztő.


Elkészítés:

A hozzávalókat a megadott sorrendben a kenyérsütőgépbe tesszük, és bedagasztjuk, kelesztjük.
A megkelt tésztát picit átgyúrjuk egy lisztezett deszkán, és egy kiolajozott (vagy sütőpapíros) kenyérsütő formába tesszük, minél magasabb pereműbe.
Letakarjuk egy tiszta konyharuhával, és kelni hagyjuk. Már ekkor bevághatjuk egy éles késsel, néhány csíkot a tetejére.
Ha megkelt, melegítsük elő a sütőt 190 C fokra, és mielőtt betesszük sülni kenjük le a kenyeret vízzel.
Kb. 50 perc a sütési idő.
A formában hagyjuk kihűlni, aztán szedjük rácsra a kenyeret.

Kicsit sűrűbbre sikeredett, de nagyon finom.






Jó étvágyat! :)

8 megjegyzés:

  1. Nagyon gusztusos, illatos. :-)) Bele tudnék most harapni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Nem tartott sokáig az biztos. :)))

      Törlés
  2. Nagyon szép, mentem ezt a receptedet is! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Hankka! Így van ez velem is, csak könyvjelzőzök, könyvjelzőzök..., aztán meg nem tudok választani, ha valami újdonságra vágyunk. :DDD

      Törlés
  3. Jaj de szép! Én miért nem sütök már kenyeret:(((

    VálaszTörlés