2011. július 13., szerda

Hamis marcipán kocka

...és akkor a desszert, ami nálunk nem maradhat el!! :)
Egyszerű, gyors, és nagyon finom, ja!, és nem kell hozzá bekapcsolni a  sütőt.
A receptet Citromhab, és Moha oldalán találtam. A kettőből csináltam egyet. :)

Hozzávalók:

A fehér réteghez:
  • 25 dkg. darált háztartási keksz
  • 10 dkg. porcukor
  • 6 dkg. olvasztott vaj
  • 5 dkg. darált dió
  • színtelen mandulaaroma
  • tej

A kakaós réteghez:
  • 25 dkg. darált háztartási keksz
  • 10 dkg. porcukor
  • 6 dkg. olvasztott vaj
  • 2-3 ek. kakaó
  • 2 ek. kókuszreszelék
  • rumaroma
  • tej

A máz:

  • 10 dkg. ét tortabevonó
  • 1 evőkanál olaj

A kekszet, a porcukrot és az olvasztott vajat annyi tejjel dolgozzuk össze, hogy nyújtható, ne ragacsos massza legyen belőle. Elfelezzük.

Egyik felébe keverjük a kakaóport, a kókuszreszeléket, a rumaromát.
Másik felébe a színtelen mandulaaromát, és a diót.

(Ha esetleg kicsit több tej sikeredik bele, akkor lehet nyugodtan hozzáadni, darált kekszet, diót, vagy kókuszreszeléket.)
Mindkét masszát sütőpapíron kinyújtjuk, egyforma téglalap alakúra, és a kakaóst tálcára tesszük, majd ráborítjuk a fehéret.

Kicsit nyújtófával egymáshoz tapasztjuk őket, vagy csak kézzel megnyomkodjuk.

Gőz fölött olvasztjuk össze a máz hozzávalóit- de én ezt a mikróban szoktam- és a süti tetejére kenjük. Hűtőbe tesszük szilárdulni.

Ha a máz megdermed, akkor kis kockákra vágjuk, és máris fogyasztható.
Folpack között nyújtottam.

2 megjegyzés:

  1. Hú én nagyon szeretem a marcipánt vagy az olyan ízű édességeket! Képes vagyok egy egész tábla marcipánnal töltött csokit is bevágni! :(
    Ezek nagyon mutatósak lettek!! Kalóriadús édesség! Nagy előnye pedig, hogy sütés nélkül elkészül, ami ebben a melegben nem elhanyagolható. Viszem! :D

    VálaszTörlés
  2. Köszi! :) Nem fogsz benne csalódni! Kalóriadús, de nagyon finom. :))

    VálaszTörlés