2012. október 19., péntek

Nutellás csiga




 Hozzávalók:

A tésztához:
  • 5 dkg. élesztő
  • 0,75 dl. tej
  • 10 dkg. margarin
  • 30 dkg. liszt
  • 2 ek. porcukor
  • 2 db. tojás
  • csipetnyi só
  • + 1 db. tojás a lekenéshez

Töltelék:
  • 10-15 dkg. mogyorókrém.


 

Elkészítés:

A tejet megmelegítjük. majd kevés cukor hozzáadásával felfuttatjuk az élesztőt.
A margarint a liszttel összemorzsoljuk és az összes hozzávalóval tésztát dagasztunk.
Lisztezett deszkán kb. 30x40 cm-es téglalappá nyújtjuk.
Megkenjük a mogyorókrémmel, és feltekerjük.
A tekercset 20 szeletre vágjuk.
Muffinpapírba ültetjük őket, és egy konyharuhával letakarva kb. 1 órát kelesztjük meleg helyen.
A sütőt 220 C fokra előmelegítjük.
A csigákat a felvert tojással lekenjük és kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
Rácsra szedve kihűtjük.






Jó étvágyat! :)


4 megjegyzés:

  1. Ennek nagyon örülnének itthon reggelire! Bár én nem vagyok nagy nutellás, de olyan guszta, hogy megkóstolnám!

    VálaszTörlés
  2. De guszták! Én is szívesen elfogadnék egyet-kettőt.:)

    VálaszTörlés
  3. Finom, a nutellát az én gyerekeim is nagyon szeretik, nálunk is kapkodós lenne! :)

    VálaszTörlés
  4. Illéskrisz!
    Köszi! :) Nem is nutellás ízű, inkább csokisnak hat. :))) Nagyon fincsi! :)

    Flóra!
    Köszi! Következőnek gondolok Rád(is)! :)

    Hankka!
    Na, igen, ha engedném az enyémek is, vödörszámra ennék a nutellát... :D Mondjuk meg kell hagyni, hogy finom is! :)

    VálaszTörlés