2012. október 12., péntek

Mákos tekercs Barbitól :)




Ezt a finomságot már egy hete elkészítettem, de csak most értem rá a közzétételére.
Barbinál leltem rá, azonnal megtetszett. Köszi a receptet Barbi!! Imádjuk! :)))
Nálam kis só is került a tésztába.


Hozzávalók:

A tésztához, 4 kis rúdhoz:

  • 50 dkg. liszt
  • 25 dkg. puha margarin
  • 17,5 dkg. tejföl
  • csipet só

A töltelékhez:
  • 25 dkg. darált mák
  • 3 evőkanál lekvár (lehet szilva, barack, eper stb.)
  • 1 ek. méz
  • 3 ek. xilit
  • annyi tej, hogy sűrű kenhető masszát kapjunk, fontos hogy ne folyjon (nálam 3 ek.)

A lekenéshez:
  • 1 tojássárgája. 







Elkészítés:

A vajat a liszttel elmorzsoljuk, majd a tejföllel összegyúrjuk.
Fél órára tegyük hűtőbe, de nem muszáj.
A töltelékhez valókat a tej kivételével összekeverjük és, ha úgy érezzük, hogy száraz akkor tehetünk bele pici tejet, hogy kenhető legyen. Arra vigyázzunk, hogy kis adagonként adjuk hozzá a tejet. Ha mégis túl hígra sikerül, akkor darált háztartási keksszel korrigálhatjuk a hibát.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tésztát 4 részre osztjuk, a darabokat egyesével kinyújtjuk és megtöltjük a mákkal majd feltekerjük.
Sütőpapíros tepsire tesszük a rudakat, és lekenjük tojássárgával.
Kb. 30 perc alatt megsül, ne várjuk, hogy nagyon piros legyen a teteje, mert igazán nem pirul meg, viszont könnyen kiszáríthatjuk.
Bőven szórjuk meg porcukorral.






3 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta lett nálad is, én is kinéztem magamnak Barbinál! :) Nagyon jó kis receptnek tűnik, biztosan elkészítjük még jópáran! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Szerintem is el fog másnál is készülni. :) Aztán képzeld, ahogy készítettem kiderült, hogy ezt a tésztát már sütöttem, ugyanígy mákosan. :)))

      Törlés
  2. Hú de szép lett, annyira örülök, hogy ízlett!!! Én pedig a lekváros mákosodat viszem mert annyira megtetszett!!! :)

    VálaszTörlés