2012. július 24., kedd

Tepsis virsli gombával és salátával




Hozzávalók:
  • 20 dkg. gomba
  • 4- 5 pár virsli
  • 2 tojás
  • 4 dl. tej
  • 1 ek. mustár
  • 5 dkg. reszelt sajt
  • őrölt bors, só.


Elkészítés:

A gombát felaprítjuk (apró kockákra), megpároljuk.
A virslit karikákra vágjuk, majd a gombával együtt kivajazott kisebb tűzálló tálba öntjük.
Elkeverjük a tejben a tojást és a fűszereket, majd hozzáadjuk a sajtot.
Ráöntjük a fűszeres tojásos tejet a virslire, és nem nagyon forró sütőben (170 C fokon) sütjük. kb. 45-50 percig.
(Még a tetejére is szórtam némi reszelt sajtot).
Salátát vagy sült burgonyát adunk mellé.




A saláta hozzávalói:
  • 1 db. sárgarépa
  • 1 fej saláta
  • 2 közepes lilahagyma
  • 2 dl. tejföl
  • 4 ek. majonéz
  • 1 kk. mustár
  • só, bors. 


Elkészítés:

Az öntet hozzávalóit elkevertem.
A salátát apró darabokra tépkedem, a répát lereszeltem, a hagymát tisztítás után felcsíkoztam. 
A zöldségekre ráöntöttem az öntetet, elkevertem, és hűtöttem.








Jó étvágyat! :)

6 megjegyzés:

  1. Jó kis vacsoraétel, fel is jegyzem magamnak! :)

    VálaszTörlés
  2. Ez nagyon jól hangzik, és még milyen jól néz ki! :P Mennyi finomságot készítettél megint, mióta nem jártam erre...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :) Pedig sokkal ritkábban tudok bejegyzést írni, mint szeretnék, sajnos...

      Törlés
  3. Hú dejó kis vacsora!!!!Nemcsak ízre, de látványra is szuper!!!

    VálaszTörlés