2012. július 14., szombat

Fordított cseresznyés csokoládétorta




Ezt a receptet Gizinél találtam. Egyszerű, és nagyon finom! Köszi a receptet! Amennyire csak lehetett diabetikusra vettem. :)


Hozzávalók:
  • 50 dkg. cseresznye
  • 15 dkg. liszt
  • 13 dkg. fruktóz
  • 2 ek. kakaó
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 1/4 tk. szódabikarbóna
  • 15 dkg. margarin
  • 2 cs. vaníliás fruktóz
  • 2 db. tojás
  • 1 dl. tejszín.


Elkészítés:

A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, majd egy sütőpapírral bélelt 26 cm-es tortaforma aljába tesszük.
A margarint, a porcukrot és a vaníliás cukrot(fruktózt) habosra keverjük.
Ezután állandó keverés mellett hozzáadjuk egyesével az egész tojásokat, majd belecsorgatjuk a tejszínt.
Ezután beleszitáljuk a sütőporral és a szódabikarbónával elkevert lisztet és a kakaót, majd jó krémesre keverjük.
A tortaformában lévő cseresznyére rákanalazzuk a csokoládés masszát a tetejét egyenletesen elsimítjuk.
Előmelegített 170 C fokos sütőbe tesszük, 40-45 perc alatt készre sütjük (tűpróba!).
A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk, és egy gyors mozdulattal átfordítjuk egy tálcára. Ezután óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni.
Tálalás előtt a tetejét porcukorral megszórjuk.




6 megjegyzés:

  1. Nagyon ötletes és biztosan nagyon finom is! Meg persze szuper jól néz ki! :)

    VálaszTörlés
  2. Fantasztikusan néz ki!! Add nekem azt a szeletet...! :))

    VálaszTörlés
  3. Nem is számolom már, hányadjára csábulok el a friss receptek nézegetése közben... Ez a süti is megér egy próbát... aztán még többet:-)

    VálaszTörlés
  4. Csodásan néz ki!!! És még diabetikus is, úgy ahogy. Mehetek? :)

    VálaszTörlés
  5. Mónika!
    Köszi! :)

    Hankka!
    Nagyon fincsi, köszi! :)

    Gabriella!
    Köszi, okés. :)))

    Gerdi!
    Így van ez. Nekem most nagyon kevés időm van elcsábulni, de majd augusztus elején szabin leszek, akkor majd én is sokszor el fogok biztosan. :)))

    Barbi!
    Jöhetsz! Bár ez elfogyott, de mire jössz sütök valami sokkal diabetikusabbat, jó? :)))

    VálaszTörlés