Hozzávalók:
- 1 cs. sárgaborsó
- 1 fej vöröshagyma
- 1-2 ek. olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- só, ételízesítő, őrölt bors ízlés szerint
- 2 db. babérlevél
- víz.
Elkészítés:
2-3 órával a főzés előtt beáztatjuk a sárgaborsót.
Kevés olajon az apró kockára vágott vöröshagymát üvegesre dinsztelem. Beleteszem az aprított fokhagymát.
A borsóról leöntöm a vizet, és ráteszem a hagymára, majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje legalább két ujjnyira.
Mehet bele a só, ételízesítő, bors és a babérlevél.
Puhára főzöm.
Miután megfőtt, kiveszem belőle a babérlevelet, és botmixerrel összeturmixolom.
Kevés szódabikarbónát szoktam forrás után tenni bele. Sűríteni, rántani nem szoktam, önmagától is sűrűsödik. Fasírttal, sült virslivel, kolbásszal tálalható.
Jó étvágyat! :)
Nagyon szeretem, csak mindig megfájdul tőle a hasam, ezért nem szoktam készíteni:)
VálaszTörlésÉn is nagyon szeretem!!!
VálaszTörlésMindenféle főzelék, minden mennyiségben jöhet, így ezt is szívesen megenném! :))) Na meg a fasírtot! :))
VálaszTörlésA szódabikarbónának mi a szerepe benne? Erről még nem is hallottam. :)
A sárgaborsót nagyon szeretem. Szódabikarbónát még nem használtam az elkészítéséhez. Csatlakozom Szabina kérdéséhez. Mi a szerepe?
VálaszTörlésTrollanyu!
VálaszTörlésAz kár. Szódabikarbóna bele? :)
Vicuska!
Mi is! :)))
Szabina, Petra!
Nagymamámtól láttam, és teszek is babhoz, sárgaborsóhoz(marhahúshoz, bár az ritkán van felénk)egy késhegynyit- csipetnyit főzés közben, mert hogy gyorsabban puhul, és kevésbé puffaszt. :)
Teljesen elfelejtodott a sargaborso fozelek a csaladunkban az elmult evtizedben, nem is tudom miert. Alig varom , hogy megfoljon, es nosztalgiazzunk az izeken:) Koszonjuk!
VálaszTörlésIgazán nincs mit, én köszönöm! Én is azért szeretek blogokra járni többek között, mert elfeledett ételek tűnnek fel. :)
Törlés