2011. október 2., vasárnap

Lecsós szelet




Hozzávalók:
  • személyenként legalább 2 szelet (tetszőleges) hús
  • kb. 1/2 csésze liszt
  • 1 kk. őrölt pirospaprika
  • őrölt bors, só
  • 1/2-1 dl. olaj
  • 5-6 db. paprika
  • 3-4 db. paradicsom
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • só. 

Elkészítés:

A zöldségeket, összevágjuk, a hagymát apró kockára.
A hússzeleteket kicsit kiklopfoljuk, megsózzuk, megborsozzuk. Kicsit állni hagyjuk.
Megforgatjuk a paprikás lisztben, aztán az étolajon mindkét oldalukat megpirítjuk, majd a szeleteket kivesszük az olajból, és félretesszük.
Az olajon megdinszteljük a hagymát, aztán hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, majd visszatesszük a lecsóba a hússzeleteket is. 
Kevés vizet öntünk rá, és lefedve addig pároljuk, amíg a hús megpuhul.
Tálalhatjuk rizzsel, tarhonyával, nokedlivel.

Most pulykacomb filével készítettem. Házi paradicsomlét is öntöttem a lecsóhoz, és került bele néhány édesítő tabletta is. :)



Jó étvágyat! :)
 

6 megjegyzés:

  1. Ezt az ételt nagyon szeretem, isteni finom. Jó, hogy eszembe juttattad. Hasonlóan főzöm, csak rizzsel szoktam tálalni.

    VálaszTörlés
  2. Petra!
    Nagyon finom! :))) Most nokedlit ettem volna hozzá, kicsit magamnak készült. :)))

    Maryenne!
    Köszönöm! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta,fincsi lehetett! Imádom a nokedlit ilyen szaftos husival!:)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszta, nálunk is nagy kedvenc:) Mint általában minden szószos husi. Nokedlival meg pláne:)

    VálaszTörlés