2011. október 19., szerda

Krémes



A második süti, ami a vendégségbe készült. Ez is az Nlc-ről.
A fagyasztóban összegyűlt tojásfehérje felhasználásához tökéletes. Sokszor megsütöttem már, nagyon - nagyon finom.

Hozzávalók:

A tésztához: 
  • 25 dkg. liszt
  • 15 dkg. margarin
  • 1 tojás sárgája
  • 1 csipet só
  • 1 dl. tejföl
A krémhez:
  • 40 dkg. cukor
  • 9 db. tojásfehérje
  • 1,8 l. víz
  • 6 cs. vaníliás pudingpor.

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és egy órát pihentetjük. Zsírozott tepsi hátulján két lapot sütünk belőle. Vigyázat törik!
A tojásfehérjét 9 ek. cukorral felverjük kemény habbá. A maradék cukrot, és a pudingport megfőzzük a vízben. A habot még a forró pudingba keverjük, egy hablapáttal, alulról- felfelé, óvatosan, de jól elkeverjük.
Ha nem magas a tepsink, mint pl. az enyém, akkor keretet készítünk neki kartonpapírból.
Tepsibe tesszük az egyik lapot, rátöltjük a krémet, és ráhelyezzük a másik lapot.
Hűtőben legalább egy- másfél napot pihentetjük, addigra szépen megpuhul.
Porcukorral megszórva tálaljuk.

A tepsi magasítást előre el szoktam készíteni, míg pihen a tészta. Nem zárom el a gázt a puding alatt, míg el nem keverem benne a habot, alaposan, de óvatosan. 190 C fokon sütöm, gyorsan elkészül.

Azóta elkészült már 5 cs. pudingporral is, úgy is tökéletes. :)



12 megjegyzés:

  1. Ez igen! De jó lehetett a vendégeknek! :)

    VálaszTörlés
  2. aha. asszem ez az amit Tücsök Bogár is megosztott. s többször is elkészítettem.
    király!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól néz ki! Csak tojásfehérje van benne? Az meg külön tetszik, hogy nem leveles tészta a lapja...pedig annak néz ki. Szuper!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszta lett, biztosan nagyon finom! Valahogy egyre jár az eszünk, már többször előfordult hogy egyszerre csinálunk meg sütiket! Én is krémest csináltam!

    VálaszTörlés
  5. Én is lennék vendéged! Istenien néz ki! :)

    VálaszTörlés
  6. Emlékszem az izére, csak már homályosan. Fel fogom frissiteni az emlékzetemet, ha egyszer kozelebb leszek hozzátok:)))

    VálaszTörlés
  7. Nagyon guszta lett!

    VálaszTörlés
  8. Én is bejelentkeznék vendégnek! :-)

    VálaszTörlés
  9. Csatlakozom az előttem szólókhoz , én is szeretnék vendég lenni a jó kis krémesedre:)))))))

    VálaszTörlés
  10. Hú de nagyon jól néz ki:) Még csak francia krémest sütöttem eddig, ez a nagymamámnak volt a kedvence,az én gyerekeim csak a krémet eszik meg belőle:)

    VálaszTörlés
  11. Nagyon szeretem és a tiéd nagyon guszta én is elfogadnám!:)

    VálaszTörlés
  12. Petra!
    Szerintem is jó volt nekik! :)))

    4Gyerek!
    Király bizony! :) Tücsök Bogáréhoz hasonló, én is az Nlc-ről mentettem, de nem Ilikéé volt szerintem, bár nem névvel ,mentettem, sajna. :)

    Gerdi!
    Igen, puding, és fehérje. :) Tényleg olyan leveles lesz a tészta, sokszor ki is szurkálom sütés közben, hogy ne púposodjon fel annyira. :D

    Éva, Flóra, Maryenne!
    Köszönöm! :)

    Barbi, Katucikonyha, Tücsi!
    Bármi megtörténhet, lehet legközelebb Nektek készítem. :)))

    Trollanyu!
    Köszi! :) Gyerekkoromban én is csak a krémet ettem meg belőle a cukrászdában, a tésztát meg a nagypapám ette meg utánam. :)))

    Csaba!
    Az már nem is olyan soká lesz! :) Tehát akkor ez legyen az egyik??... :)))

    VálaszTörlés