Hozzávalók:
- 4 db. egész csirkecomb, bőrösen
- 5 dkg. füstölt reszelt sajt
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl. tejföl
- 2 ek. liszt
- bacon szalonna
- pirospaprika, só, bors
- étolaj.
Elkészítés:
A lisztet, paprikát, sót, borsot összekeverem. Beleforgatom a combokat, és zsírozott tepsibe egymás mellé teszem.
A hagymát vékony karikákra vágom, rápakolom a combokra, arra megy a reszelt sajt, és rá a bacon szalonna szeletek.
A tejfölben elkeverem az olajat (kb. 1 dl.), belekeverem a maradék lisztet, a zúzott, vagy aprított fokhagymát, és rákenem a tetejére.
Alufóliával lefedem a tepsit, majd így sütöm puhulásig.
200 C fokon sütöttem 50 percig.
Legvégén fóliát leveszem, és ropogósra sütöm.
Párolt rizs, zöldsaláta, krumplipüré adható mellé.
Jó étvágyat! :)
Isteni lehet:) Hasonlót szoktam készíteni, csak nálunk a csirkemell a menő:) Gratulálok a házassági évfordulótokhoz! Még nagyon sok boldog együtt töltött évet kívánok nektek:)
VálaszTörlés22.? Akkor még min. 3x ennyit kívánok nektek! Isteni lehetett ez a vacsi, a tortával megfejelve! :)
VálaszTörlésTrollanyu!
VálaszTörlésNagyon finom! :) A csirkemellet én is jobban szeretem, de a férjem meg a combot, így ez mindig ebből készül. :)))
Köszönöm szépen!
Barbi!
Bizony, már ennyi. :) Köszönöm, úgy legyen!! :)))
Ez finom évfordulos vacsora, nem beszélve a gyönyörű tortáról:)))))
VálaszTörlésKöszönöm Tücsi, az volt! :)
VálaszTörlésTegnap elkészítettem ezt ebédre. Vegyesen, combból és mellből. Kedves Csilla, isteni finom volt. Vigyázat főzőtársaim, nagyon laktató!! Ajánlanék mellé kifőzött spagettit, mert sok dinszelt-sült öntet marad a tepsiben. A tésztával összekeverve ez a legjobb köret mellé. Köszönöm Csilla, máskor is jövök a blogodra.
VálaszTörlés