Nyáron, meg még ilyenkor is amíg van friss paprika, uborka, gyakran készítem, nem nagy adagban, egy- két nap alatt megeszegetjük az ebédek mellé.
Hozzávalók:
- tetszőlegesen zöldségek
- só
- ecet
- víz
- folyékony édesítő (cukor).
Elkészítés:
A zöldségeket összevágjuk, lesózzuk legalább egy órára. Állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét.
Elkészítjük az ecetes, cukros vizet. Beletesszük a kinyomkodott zöldségeket. Azonnal fogyasztható, de akkor az igazi, ha legalább két- három órát áll, addig összeérik.
Nálam most van benne: 4 db. kisebb paprika, kb. 25- 30 dkg. káposzta, 1 db. uborka, 1 nagy fej vöröshagyma.
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése