2011. augusztus 31., szerda

Zöldséges rizottó

Hozzávalók:
  • 20 dkg. zöldborsó, 
  • 20 dkg. kukorica 
  • 20 dkg. sárgarépa
  • 1/2 l. csontlé
  • 50 dkg. rizs
  • 50 dkg. máj 
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • étolaj
  • só, majoránna, őrölt feketebors, kömény.


Elkészítés:

A zöldségeket a csontlében puhára főzzük. 
A rizst olajban lepirítjuk, megsózzuk, vízzel felöntve fedő alatt megfőzzük.
A májat csíkokra vágjuk, a vöröshagymát csíkokra vágjuk, és olajban üvegesre pároljuk, belekeverjük a májat, fűszerezzük a köménnyel, borssal, majoránnával, kevés vizet öntve alá puhára főzzük.
Amikor minden elkészült, a rizshez hozzákeverjük a zöldséget, és a májat.

Csontlé helyett tyúkhúsleves kockám volt itthon. Azzal a vízzel öntöttem fel a rizst, amiben a zöldségeket főztem. Csirkemájat használtam.

A receptet a Paprika tévében láttam. :)



Jó étvágyat! :)

4 megjegyzés:

  1. Imádom a rizottót:) Nagyon jól néz ki, a májjal meg tényleg isteni lehet.

    VálaszTörlés
  2. Én is imádom a rizottót, májjal és zöldségekkel nagyon finom. Nagyon guszta lett.

    VálaszTörlés
  3. Trollanyu, Mrita, Petra!
    Köszi! Finom lett nagyon. :))

    VálaszTörlés